REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministro „prisikėlėlio“ Gedimino Kazlausko komandą papildė dar viena Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narė Kristina Petkūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministerijoje ji patarėja dirba nuo vasario 10 dienos, BNS informavo aplinkos ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

REKLAMA

28 metų K.Petkūnienės pareigybės aprašyme numatyta, kad ji padeda ministrui formuoti politines nuostatas ir prioritetus, priimti ir įgyvendinti sprendimus teisės, teisinių normų, bendradarbiavimo su teisėtvarkos ir teisėsaugos institucijomis, kontrolės, personalo ir viešųjų pirkimų klausimais.

Ministro patarėja prieš pustrečių metų M.Romerio universitete yra įgijusi teisės magistro laipsnį.

Prieš tapdama aplinkos ministro patarėja K.Petkūnienė dirbo Europos humanitariniame universitete personalo vadybininke, dar anksčiau ji buvo Seimo narės Kazimiros Prunskienės padėjėja.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kazlauską ir K.Petkūnienę sieja ne tik Tautos prisikėlimo partija - ši partija G.Kazlauską delegavo į ministrus, o K.Petkūnienė yra šios partijos narė. Be to, patarėjos sutuoktinis Valentinas Petkūnas dirba UAB „Merko statyba“ statybos darbų vadovu. Tokius duomenis į Seimą TPP sąraše kandidatavusi K.Petkūnienė nurodė Vyriausiajai rinkimų komisijai.

G.Kazlauskas, prieš tapdamas aplinkos ministru, vadovavo minėtai bendrovei.

Kalbėti su BNS ministro patarėja atsisakė. Per atstovą spaudai ji perdavė, kad viešųjų ir privačių interesų konfliktas jai negresia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Faktas, kad jos sutuoktinis dirba statybos bendrovėje, nesudaro prielaidų jokiems įtarimams. Užtikriname, jog visi be išimties Aplinkos ministerijos darbuotojai vadovaujasi tik skaidrumo bei viešumo principu ir galiojančiais teisės aktais“, - teigiama iš Aplinkos ministerijos gautame pranešime.

Spaudoje skelbta, kad su „Merko statyba“ susijusios įmonės per Seimo rinkimus TPP parėmė beveik 400 tūkst. litų.

Atsikirsdamas į kaltinimus dėl galimai nusipirkto ministro posto G.Kazlauskas yra sakęs, kad per rinkimus „Merko statyba“ pinigų aukojo šešioms partijoms. Anot jo, remti politikus buvo bendrovės akcininkų sprendimas, o jis tebuvo samdomas direktorius.

Aplinkos ministro komandoje taip pat dirba TPP narys ir kaimynas Romualdas Petrauskas bei kitas partijos bendražygis, Seimo narės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų