REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės meras Vilius Navickas, viešai deklaruojantis kovą su korupcija, nurodė savivaldybės administracijai išsiaiškinti, ar skaidriai vyko viešasis konkursas Vilniaus Antakalnio poliklinikos direktoriaus pareigoms eiti.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursas į Antakalnio poliklinikos direktoriaus pareigas savivaldybėje vyko praėjusią savaitę. Jame dalyvauti buvo pareiškę norą net 12 pretendentų. Į konkursą, kurio laikas savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Palucko įsakymu išvakarėse buvo paankstintas 4 valandomis, atvyko 11 varžovų, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Verčiausiu eiti šias pareigas to paties G. Palucko vadovaujama komisija paskelbė Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Vidaus audito skyriaus vedėją Arūną Grigaitį. Tai aktyvus Liberalų sąjūdžio veikėjas, praėjusiuose savivaldybių rinkimuose pretendavęs į Vilniaus tarybą pagal šios partijos sąrašą, bet į ją nepatekęs.

Tačiau darbo sutartis su konkurso laimėtoju kol kas nesudaryta, nes 2 konkurso dalyviai parašė skundą dėl jo vykdymo ir rezultatų skaidrumo. Gydytojas Renatas Dainius ir Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojas Vidmantas Eigėlis prašė mero apginti viešąjį interesą ir panaikinti konkurso rezultatus, nes jis esą buvo vykdomas nesilaikant patvirtintų nuostatų ir neužtikrinant pretendentų lygiateisiškumo principo.

REKLAMA
REKLAMA

„Respublikos“ kalbinti konkurso dalyviai tvirtino, kad jis priminė komediją ar farsą, kur laimėtojas buvęs aiškus nuo pat pradžių, o lygiavertės konkurencijos tikėjęsi jo varžovai paversti statistais.

Be kita ko, R. Dainius ir V. Eigėlis savo skunde nurodė, kad pirmosios egzamino dalies testo klausimai ir atsakymai vienu metu gulėjo ant komisijos stalo laisvai, o ne užantspauduotuose vokuose, todėl galėjo būti prieinami suinteresuotiems asmenims. Įtarimų sukėlė ir ryškus vieno konkurso dalyvio atotrūkis pagal balų skaičių jau po pirmosios konkurso dalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per antrąją konkurso dalį komisija esą nevertino dalyvių veiklos programų, pateikė siaurus teorinius klausimus, nesusijusius su pareigybe, į kurią jie pretendavo.

Savivaldybės administracijos direktorius ir konkurso komisijos pirmininkas G. Paluckas, kuris dabar turės aiškintis, ar skaidriai pats vykdė konkursą (!), buvo labai nustebęs, kad kažkas iš dalyvių nesutiko su komisijos sprendimu, ir tvirtino pasiryžęs jo skaidrumą įrodinėti nors ir teisme.

Labiausiai šioje istorijoje intriguoja keistas aplinkybių sutapimas. Mat konkurso dieną, vasario 19-ąją, turėjo vykti ir savivaldybės administracijos direktoriaus rinkimai. Tiesa, gana formalūs, nes šis postas susiformavus naujai daugumai vis tiek liko socialdemokratams.

Tačiau G. Palucko perrinkimo klausimas net nebuvo įtrauktas į darbotvarkę, nes dauguma tarybos narių, taip pat ir Liberalų sąjūdžio atstovai, to visai nepageidavo.

Alia Zinkuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų