REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešajai įstaigai „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) antradienį pradėjusio vadovauti Kultūros ministerijos (KM) sekretoriaus Rolando Kvietkausko postas liks tuščias bent iki tol, kol Seimas apsispręs dėl ministerijų vadovybių pertvarkos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė kultūros ministro atstovas spaudai Mindaugas Valiukevičius, konkurso laisvoms ministerijos sekretoriaus pareigoms skelbti neketinama, kol Seimas neapsispręs, ar karjeros tarnautojų valstybės sekretorius keisti politinio pasitikėjimo viceministrų pareigybėmis.

REKLAMA

R. Kvietkauskui pradėjus vadovauti VEKS Kultūros ministerijoje liko dirbti vienas valstybės sekretorius ir vienas sekretorius.

Seimas kovo 10-ąją prasidėsiančioje pavasario sesijoje numato grįžti prie ministerijų pertvarkos klausimo. Praėjusią savaitę Seimas ėmėsi iš naujo svarstyti prezidento Valdo Adamkaus vetuotas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas dėl permainų ministerijose, tačiau klausimas įstrigo iki pavasario sesijos.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame neeilinės sesijos posėdyje praėjusį ketvirtadienį opozicinės socialdemokratų frakcijos vardu Gediminas Kirkilas paprašė pertraukos iki kito posėdžio - siūlymą parėmė 23 parlamentarai, 48 buvo prieš, 6 susilaikė. Jei pertraukos klausimo svarstyme prašo opozicinė frakcija, pakanka, jog siūlymą paremtų penktadalis balsavusių.

Prezidentas V. Adamkus vetavo Vyriausybės įstatymo pataisas, kuriose buvo numatyta naikinti ministerijų valstybės sekretorių ir ministerijų sekretorių pareigybes. Jas buvo siūloma keisti naujais viceministrų etatais ir naujai įkurta ministerijos kanclerio pareigybe, taip didinant politinio pasitikėjimo pareigūnų ir mažinant karjeros tarnautojų skaičių tarp ministerijų vadovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo vieną kartą jau palaimintas pataisas ministerijų ir ministerijų valstybės sekretorių turėjo nebelikti nuo birželio 30 dienos. Buvo numatyta, kad vienoje ministerijoje negali būti daugiau negu keturi viceministrai. Tikslų jų skaičių konkrečioje ministerijoje tvirtintų Vyriausybė.

Taip pat buvo numatyta įsteigti naują ministerijos kanclerio pareigybę. Tai būtų karjeros valstybės tarnautojas, ministerijos administracijos vadovas, pavaldus ministrui.

Priimdamas šias Vyriausybės įstatymo pataisas Seimas ministerijose padidino politinio pasitikėjimo tarnautojų skaičių.

REKLAMA

Pagal nuo 2002 metų galiojusią tvarką ministerijose dirbę sekretoriai ir valstybės sekretoriai buvo karjeros tarnautojai.

Pasikeitus ministrams, jie likdavo savo postuose.

Tuo metu viceministrai yra ministro politinės komandos nariai. Atsistatydinus ar atleidus ministrą iš pareigų, pareigų neteks ir viceministrai. Tokiu atveju postą išsaugotų tik ministerijos kancleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų