REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos televizijos eteryje rodoma žurnalisto Vido Rachlevičiaus vedama laida „Versijos“ ir joje pateikiami klausimai sukėlė diskusijas antradienį vykusiame Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) Tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tarybos nariai susiginčijo, ar praėjusios savaitės laidoje laidoje žiūrovų balsavimui pasiūlytas klausimas „D.Grybauskaitė - A.Brazausko remiama kandidatė“ buvo korektiškas ir adekvatus kitam klausimui - ar partijos artėjantiems šalies vadovo rinkimams neišsiugdė naujų lyderių.

REKLAMA

LRT tarybos narė Eglė Pranskūnienė teigė, kad šie klausimai suformuluoti „ne visai korektiškai“ ir posėdyje dalyvavusiam LRT generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui dėstė, kad nederėtų laidose reikšti kokių nors politinių jėgų pozicijos ar žaisti kokius nors žaidimus.

Jai antrino Auksė Balčytienė, pastebėjusi, kad į laidų kūrybą administracija neturėtų kištis, tačiau nurodžiusi, kad būdama A.Siaurusevičiaus vietoje, po laidos pasikalbėtų su laidos autoriumi Vidu Rachlevičiumi dėl tokio klausimų formulavimo.

REKLAMA
REKLAMA

A.Siaurusevičius pabrėžė į laidų kūrimą nesikišantis. Jo teigimu, žurnalistas turi teisę formuluoti klausimus, kaip supranta, o visi kiti turi teisę vertinti jo supratimą.

Televizijos direktorius Rimvydas Paleckis savo ruožtu pažymėjo, kad teiginys „D.Grybauskaitė - A.Brazausko remiama kandidatė“ nėra neteisingas.

„Jis (teiginys - BNS) nėra neatitinkantis tikrovės, nes A.Brazauskas ne kartą yra pasakęs, kad jis ją (Dalią Grybauskaitę - BNS) remia“, - kalbėjo R.Paleckis, pažymėjęs, kad pats būtų klausimą formulavęs kitaip.

Tarybos narys Rimvydas Valatka buvo linkęs šio klausimo Taryboje iš viso negvildenti. Esą klausimą svarstyti Tarybai dar laidos metu pasiūlė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir norėdama parodyti, kad Taryba nėra polinės cenzūros organas, ji neturėtų vykdyti politikų nurodymų. Be to, R.Valatkos vertinimu, diskusijų sukėlęs teiginys - teisingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų