REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentarė konservatorė Laima Andrikienė pareiškė nedalyvausianti prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Saugodama partijos vienybę ir vildamasi, kad Vytautas Landsbergis garbingai ir iki galo rungsis prezidento rinkimuose, atstovaudamas centro dešinei ir mūsų vertybėms, aš apsisprendžiau nedalyvauti rinkimuose“, - rašoma L.Andrikienės antradienį išplatintame pranešime.

REKLAMA

Europarlamentarė pranešime teigia sulaukusi palaikymo savo kandidatūrai iš piliečių ir keleto Tėvynės sąjungos skyrių, tačiau „neturinti ambicijų įsirašyti į Lietuvos istoriją“.

Vasario pradžioje L.Andrikienė žiniasklaidai yra užsiminusi apie galimybę siekti prezidento posto.

„Rimtai kalbant, jau kelerius metus daugelio buvau ir esu raginama, drąsinama, skatinama kandidatuoti prezidento rinkimuose. Nesu pasakiusi nei taip, nei ne, bet galimas dalykas, kad prezidento rinkimuose kandidatuosiu“, - tuomet teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ketinimus kelti kandidatūrą prezidento rinkimuose yra paskelbęs atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, leidėjas Algirdas Pilvelis, Pilietinės demokratijos partijos lyderis Algimantas Matulevičius, kunigaikščiu Vilgaudu prisistatantis Stasys Urniežius.

Savo pretendentus kandidatuoti prezidento rinkimuose yra patvirtinusios dvi partijos. Valdanti Tautos prisikėlimo partija (TPP) savo kandidatu iškėlė partijos lyderį, Seimo pirmininką Arūną Valinską, opozicinė „Tvarka ir teisingumas“ - parlamentinės frakcijos seniūną Valentiną Mazuronį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal visuomenės nuomonių apklausas, palankiausiai vertinama galima kandidatė į prezidento postą - eurokomisarė Dalia Grybauskaitė. Jos sprendimo dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose laukiama ketvirtadienį, vasario 26-ąją.

Tą dieną Vyriausioji rinkimų komisija pradės priimti pretendentų būti kandidatais dokumentus. Antrasis kovo penktadienis - kovo 13 diena - bus paskutinė diena, kai partijos ir pavieniai asmenys galės pateikti dokumentus.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų