REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė teigia matanti vienintelį būdą apsaugoti šeimas, dėl sunkmečio nebegalinčias išsimokėti būsto paskolų - derybos su bankais dėl įmokų atidėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Daug jaunų tėvų paėmę paskolas ir negali išsimokėti, mes stebime situaciją Latvijoje, ten vyksta derybos su bankais dėl paskolų atidėjimo trejiems metams, per tą laikotarpį tikimasi išbristi iš ekonominės krizės. Matome tik vieną būdą - derybos su bankais dėl paskolų atidėjimo“, - po susitikimo su Seimo pirmininku antradienį žurnalistams sakė R.Šalaševičiūtė.

REKLAMA

Pasak jos, būsto netekusios šeimos atsidurtų gatvėje, nes poreikis socialiniam būstui didesnis, nei pasiūla. „Neturime socialinio būsto atsargų, poreikis daug didesnis, nei galimybės aprūpinti, laukia per 30 tūkst. šeimų“, - sakė kontrolierė.

Seime anksčiau vykusioje diskusijoje Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas tvirtino, jog bankai kol kas neiškeldina iš būsto vaikų auginančių ir nebegalinčių išsimokėti paskolų šeimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Apklausėme bankus, ar yra panašių atvejų. Paaiškėjo vienas atvejis: vienas bankas iškeldina nebegalinčią paskolos išmokėti šeimą. Teismai jau vyksta kelerius metus“, - sakė S.Kropas.

Jis tvirtino, kad kalbos apie valstybės įsikišimą ir paramą tiems gyventojams, kurie išmetami iš butų, nes nebeišsimoka paskolų, yra per ankstyvos: „Būsto paskolų segmentas yra geriausioje padėtyje“.

S.Kropas negalėjo pasakyti, kiek bankai yra perėmę turto dėl to, kad jų savininkai nebegali išsimokėti paskolų.

Kreditoriai gali pareikšti pretenzijas į skolininko būstą, jeigu jo skolos siekia 7 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų