REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol į komandiruotes užsienyje vykstantys Aplinkos ministerijos darbuotojai visų pirma privalės kartu su tiesioginiais vadovais įvertinti vizito tikslingumą. Jei komandiruotei bus pritarta, darbuotojai turės pasirinkti kuo mažesnę kelionės trukmę, pigiausią maršrutą bei mažiausią nakvynės kainą, teigiama išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nutarta atsižvelgus į dabartinę ekonominę situaciją ir siekiant užtikrinti, kad valstybės biudžeto lėšos būtų naudojamos kaip įmanoma efektyviau, teigia ministerija.

REKLAMA

Darbuotojai įpareigoti atidžiai išnagrinėti agentūrų siūlomus maršrutus ir pasirinkti pigiausią variantą. Be to, prie komandiruotės prašymo jiems reikės pridėti maršrutų pasiūlymus su nurodymu, kuris variantas pigiausias. Tokiu pačiu principu bus pasirenkami ir viešbučiai.

„Elgiamės kaip ir visi Lietuvos gyventojai – taupome. Galimybių sutaupyti nuolat ieškosime ir ateityje”, - teigia aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, pats atsidūręs žiniasklaidos akiratyje dėl jo 30 tūkstančių litų kainavusios kelionės į Keniją. Ministras priduria, jog nurodymas dėl komandiruočių – dar ir reakcija į vakar išgirstą Seimo pirmininko Arūno Valinsko raginimą mažinti darbinių vizitų skaičių bei vykti tik į būtiniausias keliones.

G. Kazlauskas tikina, jog lėšos taupomos nuo pat pirmųjų jo vadovavimo Aplinkos ministerijai dienų. Jau apribotos išlaidos kanceliarinėms bei kitoms prekėms, transportui, aptarnavimo paslaugoms, taupoma šilumos, elektros energijos sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų