REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinis sunkmetis lėmė, kad šią žiemą futbolininkai iš Lietuvos išsibarstė ne tik po visą Europą, bet ir Vidurio Aziją.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, darbo ieškojo ne tik Lietuvos klubuose pernai rungtyniavę žaidėjai, bet ir mūsiškiai legionieriai. Tiek vieniems, tiek kitiems paieškų laikas jau artėja į pabaigą - netrukus po žiemos pertraukos iš naujo prasidės arba prasitęs daugelio šalių pirmenybės.

REKLAMA

Trumpai apžvelgiame, kaip iki šiol futbolininkams sekėsi ieškoti klubų užsienyje.

Klubo ieškojo ilgai

Ilgokai naujos komandos ieškojo Lietuvos rinktinės gynėjas Arūnas Klimavičius. Praėjusią savaitę futbolininkas atsidūrė „lietuviškojo“ Škotijos klubo Edinburgo „Hearts“ peržiūroje.

Užsitęsė ir gynėjo Tomo Mikuckio bei saugo Dariaus Miceikos bandymai - jie jau senokai turėjo pasirašyti sutartis su Nalčiko „Spartak“ (Rusija), tačiau klubą užklupo finansinės bėdos ir padėtis komplikavosi.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi žiemos „klajoklio“ titulas neabejotinai turėtų atitekti saugui Mindaugui Kalonui. Pasivažinėjęs po Anglijos ir Azerbaidžano ekipas bei atmetęs serbų pasiūlymą, saugas jau kurį laiką žaidžia Zaporožės „Metalurg“ (Ukraina) ekipoje, bet sutarties dar nepasirašė.

Lodzė - lietuvių centras

Būrys lietuvių, kaip ir įprasta, patraukė į Lenkiją, o tiksliau - į Lodzės miestą.

Prie Lodzės „Widzew“ ekipoje jau žaidusio saugo Mindaugo Pankos prisidėjo Darvydas Šernas, komandos peržiūroje jėgas išbandė ir gynėjas Alfredas Skroblas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslininko iš Lietuvos Algimanto Breikšto remiamas Lodzės LKS pasipildė lietuviais Tadu Papečkiu ir Nerijumi Radžiumi, tarp pretendentų buvo ir Gediminas Paulauskas, o šiuo metu peržiūroje dalyvauja Paulius Paknys.



Vyko į įvairias šalis

Be įprastos žaidėjų migracijos į šalis kaimynes, buvo ir kiek netikėtų perėjimų.

„Kauno“ klubui priklausę saugas Linas Pilibaitis ir puolėjas Ričardas Beniušis pasirinko atitinkamai Vengriją ir „Gyori ETO“ klubą bei Slovakiją ir Dunaiska Stredos „DAC 1904“.

Vis daugiau šalies atstovų išbando laimę Kazachstane. Su Pavlodaro „Irtyš“ sutartį pasirašė gynėjas Laurynas Rimavičius, o Karagandos „Šachtior“ bando įsitvirtinti Algis Jankauskas. Peržiūros Kazachstane nepavyko saugams Karoliui Jasaičiui ir Vitalijui Kavaliauskui - pastarasis jau nuvyko į Baltarusiją, Minsko „Dinamo“ klubą.

Mūsų futbolininkai žais Italijoje ir Vokietijoje, tiesa – žemesnėse lygose. Gargždų „Bangos“ saugas Orestas Buitkus pasirašė sutartį su ketvirtojo Italijos diviziono klubu „Isola Liri“. Buvęs O.Buitkaus bendraklubis Andrius Gedgaudas rungtyniauja penktoje Vokietijos lygoje, Raino TSV klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų