REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilkaviškio rajono apylinkės teismas pirmadienį leido trims mėnesiams suimti 23 metų Rimą Muraškovą, įtariamą šeštadienį sukėlus avariją, per kurią žuvo 7 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

R. Muraškovui pateikti įtarimai, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, vairuodamas automobilį „Renault Clio“ pažeidė Kelių eismo taisykles ir vasario 21 d. apie 23 val. Virbalio miestelyje (Vilkaviškio r.), sukėlė eismo įvykį, per kurį žuvo žmonės, pranešė Vilkaviškio prokuratūra.

REKLAMA

„Ikiteisminio tyrimo organizavimas dėl nusikalstamų veikų, kai dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų žuvo žmonės, yra viena iš prioritetinių prokuratūros veiklos krypčių. Šio ypač skaudžias pasekmes sukėlusio įvykio tyrimą atlieka geriausią kvalifikaciją turintys specialistai“, - pranešime spaudai cituojamas Vilkaviškio rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Kęstutis Jasaitis.

Baudžiamasis Kodeksas numato, kad vairuotojas, sukėlęs avariją, per kurią žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki 8 metų, o tas, kas padarė šią veiką būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

2006 metais R. Muraškovas buvo teistas ir už viešosios tvarkos pažeidimą, pasipriešinimą pareigūnams bei jų įžeidimą. Už tai jam buvo priteista 2000 litų bauda.

Pasak žiniasklaidos, darbo neturinčiam vyrui trejiems metams yra atimtos vairavimo teisės. Pažymėjimą jis būtų atgavęs tik 2010 metais.

Tragiškas avarija įvyko vėlų šeštadienio vakarą. R. Muraškovo vairuojamas „Renault Clio“ rėžėsi į priešais važiuojantį visureigį „Jeep Grand Cherokee“. Jis išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su vilkiku.

Iškart žuvo visureigiu važiavusi 33 metų Aušra Masaitienė, metais vyresnis jos vyras Algirdas Masaitis, jų 3 ir 12 metų dukros, 4-metė A. Masaitienės dukterėčia, 26 metų Darius Sabaliauskas ir 18 metų Lijana Bruožytė.

Pirminiais duomenimis, R. Muraškovo kraujyje aptikta 2,03 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų