REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepalaužiami restoranų rinkodaros veiksmai

„Balsas.lt savaitės“ žurnalistės reportažas iš Vilniaus prekybos ir laisvalaikio centre „Vilniaus vartai“ veikiančio restorano „Avenue“, kuris sostinę stebina netradiciniais vakarėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Novatoriškų minčių kupinas „Vilniaus vartų“ restoranų rinkodaros  vadovas Alfas Ivanauskas sukūrė ir kiekvieną penktadienį pristato projektą „Virtuvės mitų griovėjai“. Jame apsilankantys žmonės gali mėgautis gardžiais patiekalais ir nematytu virėjų šou Lietuvoje.

REKLAMA

Papasakokite apie sparčiai populiarėjantį projektą „Virtuvės mitų griovėjai“, – „Balsas.lt savaitė“ paprašė idėjos autoriaus ir prodiuserio A. Ivanausko.

Tai trijų virėjų komandos organizuojamas vakarėlis, kuriame galima stebėti, kaip ruošiami tam tikri patiekalai, bei paragauti nuo šešių iki dešimties skirtingų patiekalų ir jų variacijų. Nuo 21 iki 23 valandos restorane galima valgyti tiek tą vakarą pristatyto patiekalo gėrybių, kiek skrandis leidžia.

REKLAMA
REKLAMA

Esame rengę makaronų, bulvių patiekalų, blynų vakarėlius. Vasario 13 dieną, paslaptingąjį penktadienį, visus  nustebinome netikėta virėjų išvaizda ir turbūt pirmą kartą Lietuvoje į restorano salę įskriejusiais motociklais bei dainuojančiais virėjais. Esu tikras, kad šio malonumo niekas nesitikėjo. Tai buvo ypatinga staigmena.

Toks vakarėlis žmonėms parodo, kad virėjo darbas yra nenuobodus, netgi pašėlęs. Maisto ruošimas gali tapti puikiu vakaro praleidimo būdu. Tik reikia šiek tiek įkvėpimo.

- Kaip kilo idėja rengti tokius vakarus?

- Lietuvos restoranų versle jau seniai pasigedau ko nors, kas džiugintų ne tik skrandžius, bet ir širdis. Nauja veikla bandome užpildyti kiek pilkoką restoranų veiklos nišą, o kaip seksis – pamatysime artimiausioje ateityje. Jau dabar galiu daryti išvadą, kad „Virtuvės mitų griovėjų“ projektas pasiteisins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neslėpsiu, ši mintis buvo brandinama apie tris mėnesius, tačiau norėjosi sulaukti tinkamiausio momento.

Kad ekonomikos krizės metu pateikėme šį kozirį, labai džiugu – juk mes tai padarėmė pirmieji.

- Kaip sekėsi suburti „Virtuvės mitų griovėjų“ komandą?

- Žinoma, buvo sunku suvienyti tris puikiai savo darbą išmančius virtuvės šefus, kurie ne tik mokėtų skaniai gaminti, bet ir būtų charizmatiški, novatoriški, gebėtų bendrauti su žmonėmis ir tuo mėgautis. Kadangi esame trijų restoranų tinklas, kuriam priklauso „Hediard“, „Avenue“ ir „LivLounge“, mums buvo paprasčiau tokius žmones rasti savo komandoje. Po poros atrankų buvo išrinktas „Virtuvės mitų griovėjų“ trejetukas.

REKLAMA

- Kur slypi vakarėlių sėkmė?

- Priežastys turbūt būtų netikėtas virėjų vaidmuo, galimybė valgyti kiek nori skanaus ir kokybiško maisto bei netradicinė programa ir puiki muzika. Lietuvoje niekas nematė dainuojančių virėjų, besispjaudančių ugnimi, šokančių ir skleidžiančių puikią nuotaiką, per maistą patenkančią į lankytojų širdis.

Mūsų renginiai sulaukia tokio susidomėjimo ir dalyvių antplūdžio, kad į maisto gaminimo ir valgymo vakarėlius staliukai rezervuojami per tris, keturias valandas nuo pat trečiadienio ryto, kai oficialiai paskelbiama vakarėlio tema bei maisto produktas, kuris dominuos penktadienio vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų