REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkose tvyrant klausimui, ar Lietuvos bankų sektoriui apskritai pavyks šiemet dirbti pelningai, „Ūkio banko“ ir „Snoro“ vadovai tikina planuojantis pelningą banko veiklą. Tiesa, apie pernykščio pelno sumažėjimą paskelbę bankai 2009 metais pelno prognozės neskelbs, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Arnas Žalys, Ūkio banko (ŪB) Finansų ir rizikų valdymo departamento direktorius, VŽ sako, jog bankas ir šiemet planuoja pelningą veiklą, tačiau pernykščio rezultato, tikėtina, neperšoks, kadangi paskolų portfelio kokybės blogėjimo tendencijos tikriausiai tęsis ir šiemet.

REKLAMA

„Specialiųjų atidėjinių padidėjimą 2009 m. bankas taip pat planuoja, bet pajamų ir pelno augimo rezervai arba bent jau jų išlaikymo tame pačiame lygyje kaip 2008 m., tikrai yra. Turime pakankamą pagrindą teigti ir tikėtis, kad 2009 m. bankas dirbs pelningai", - sako A. Žalys. Tiesa, ŪB šiemetinio pelno prognozės neskelbs.

ŪB specialieji atidėjiniai blogoms paskoloms pernai, palyginti su 2007 m., išaugo 2,4 karto, iki 31 mln. litų, vien per IV ketv. jų būta 48 mln. litų. O visos banko grupės atidėjiniai paskutinį metų ketvirtį sudarė 55 mln., o per visus 2008 m. - 43 mln. litų. Banko grupės specialiųjų atidėjimų paskoloms ir paskolų santykis per metus padidėjo nuo 2,79 iki 3,17 proc. 

REKLAMA
REKLAMA

A.Žalys nurodo, jog didžioji dalis blogų paskolų - verslo segmento, nors paskolų blogėjimo tendencijos jaučiamos ir fizinių asmenų segmente. Anot jo, didžiausią susirūpinimą tiek ŪB, tiek visai bankų sistemai kelia NT, statybų, transporto, medienos apdirbimo, logistikos sektoriai.

„Snoro“ atidėjiniai blogoms paskoloms 2008 m. sudarė 26,3 mln. litų“, - sakė Naglis Stancikas, „Snoro“ pirmasis viceprezidentas, sako, jog veiklos rezultatams įtakos turėjo tos pačios priežastys, kaip ir kitiems bankams, ir kad iš šiemet tikisi dirbti pelningai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų