REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė žmogaus teises ginanti organizacija „Amnesty International“ paragino tarptautinę bendruomenę įvesti ginklų embargą tiek palestiniečių kovotojų grupėms, tiek Izraeliui, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacija teigia turinti įrodymų, kad tiek Izraelis, tiek „Hamas“ naudojo iš užsienio įsivežtus ginklus atakoms prieš civilius rengti. Dabar „Amnesty International“ ragina Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą įvesti ginklų embargą abiem konfliktuojančioms pusėms, kurias ji kaltina karo nusikaltimais.

REKLAMA

Izraelis kaltinamas atakose prieš civilius naudojęs iš JAV gautas baltojo fosforo bombas, tuo tarpu „Hamas“ grupuotė smerkiama už nevaldomų raketų paleidimą į tankiai gyvenamas Izraelio teritorijas. „Amnesty International“ teigia, kad per Izraelio atakas žuvo šimtai palestiniečių, tarp kurių daug vaikų.  

Izraelis kaltinimus neigia. Izraelio vyriausybės atstovas Markas Regevas tvirtina, jog jo šalis darė viską, kad išvengtų civilių aukų, o „Amnesty International“ ataskaita esą yra klaidinga, nes joje buvo remtasi duomenimis, kurie buvo gauti iš „Hamas“ atstovų.

Per 22 dienas trukusią Izraelio karinę operaciją Gazos ruože iš viso žuvo 1,3 tūkst. palestiniečių. Savo ruožtu palestiniečių kovotojai nužudė 13 Izraelio piliečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų