REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du uteniškiai, dėl kurių kaltės per avariją prieš pustrečių metų žuvo keturi žmonės, nukentėjusiesiems turės atlyginti daugiau kaip milijoną litų neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių žinių iš Panevėžio apygardos teismo sulaukė uteniškiai 28 m.  Andrius Šimonėlis ir 36 m. Kęstutis Bareišis, kurių byla jau buvo pasiekusi ir Aukščiausiąjį Teismą (AT).

REKLAMA

Abu uteniškiai buvo teisiami už 2006 m. gegužės 5 d. sukeltą itin tragišką avariją.

Tądien, važiuodami iš darbo, kelyje Utena-Pakalniai-Alanta, A.Šimonėlis ir K.Bareišis surengė lenktynes. Automobilis „Ford Mondeo“ A.Šimonėlio vairuojamą „Fiat Ulyse“ ėmė lenkti įkalnėje. Kurį laiką automobiliai važiavo lygiagrečiai.

Pamatęs iš priekio artėjantį sunkvežimį, K.Bareišio vairuojamas fordas ėmė spausti fiatą prie kelkraščio.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudžiamas A.Šimonėlis nebepajėgė suvaldyti automobilio. Fiatas išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į atvažiuojančių jaunų dviratininkų koloną.

Du 11 ir 13 metų vaikai žuvo iš karto. Dar du buvo sunkiai sužaloti.

Ištaškęs vaikus, fiatas vertėsi ir nuskriejo į pievą. Žuvo du kartu su A.Šimonėliu važiavę žmonės.

Utenos rajono apylinkės teismas abu lenktynių dalyvius pripažino vienodai kaltus ir skyrė po septynerius metus nelaisvės. Iš jų buvo priteista žuvusiųjų artimiesiems ir sužalotiems vaikams 1 mln. 150 tūkst. litų neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Šimonėlis savo kaltę pripažino iš dalies. K.Bareišis tikino esąs nekaltas. Nuteistieji nuosprendį apskundė. Panevėžio apygardos teismas, nagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, neturtinę žalą sumažino iki 500 tūkst. litų.

Tada į teismą kreipėsi nukentėjusieji. Praėjusį rudenį ši byla pasiekė ir AT.

Abiem palikęs galioti 7 m. laisvės atėmimo bausmes, AT grąžino bylą į Panevėžį, kad šis peržiūrėtų nuosprendį dėl neturtinės žalos atlyginimo. AT nuomone, teisiamųjų turtinė padėtis negalėjo būti pagrindas mažinti neturtinės žalios atlyginimą nukentėjusiesiems.

Šį kartą Panevėžio apygardos teismas ankstesnį Utenos teismo nuosprendį paliko galioti.

Jaunius Pocius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų