REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiai koalicijai priklausanti Tautos prisikėlimo partija (TPP) kandidatu į prezidentus iškėlė savo lyderį, Seimo pirmininką Arūną Valinską.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai balsavo 249 suvažiavimo dalyvių, prieš buvo 3, susilaikė 109 "prisikėlėliai".

"Noriu kaip pilietis dalyvauti kuriant valstybę, kurioje gyventų mano vaikai, mano anūkai, o ne stebėti iš šono, kaip ji kuriama", - sekmadienį per spaudos konferenciją apsisprendimo motyvus dėstė A.Valinskas.

REKLAMA

Jis sakė, kad sprendimas kandidatuoti į valstybės vadovo postą jo galvoje brendo seniai. "Vidinis sprendimas brendo, kai atėjau į šį pasaulį, į savo vienintelį gyvenimą. Galbūt tai yra sąmoningas ėjimas iki šio taško, galbūt tai kažkurio kito gyvenimo pradžia nuo šito lemtingo "taip", - teigė jis.

A.Valinskas užtikrino, kad būdamas kandidatu jis nesinaudos tarnybine padėtimi, nors nežadėjo tuo laikotarpiu eiti atostogų, sakė tai padarysiąs tuo atveju, jeigu "reikės tai padaryti".

REKLAMA
REKLAMA

TPP lyderis tvirtino su Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnais ieškosiąs išeities, kaip jis galėtų kuo mažiau naudotis Seimo pirmininko pareigų teikiamomis privilegijomis. Pavyzdžiui, dėl tarnybinio automobilio.

"Mielai važiuočiau savo automobiliu (pas rinkėjus), bet pagal pareigas, kurias užimu, manęs nepaleidžia (Seimo pirmininkas saugomas visą parą). Manau, kad rasime bendrą vardiklį, kad nebūtų naudojimosi tarnybine padėtimi", - kalbėjo A.Valinskas.

Savo rinkimų kampaniją jis sakė ketinąs finansuoti už lėšas, kurias Vyriausioji rinkimų komisija TPP skirs kaip valstybės dotaciją už Seimo rinkimų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusio pramogų verslo atstovo A.Valinsko kandidatūrą pasiūlė keli partijos skyriai. Partijos nariai sakė, kad tai gabus, suprantantis humorą žmogus.

"Noriu pasakyti, kad, jeigu siūloma mano kandidatūra, aš sutinku", - savo ruožtu pareiškė A.Valinskas.

Kitų galimų kandidatų į prezidentus nebuvo pasiūlyta.

TPP frakcijos Seime seniūnas Laimontas Dinius ragino bendražygius kelti savo kandidatą, nors jo neįvardijo.

"Mums, kaip bręstančiai, kylančiai, stiprėjančiai politinei jėgai, būtų iš tikro reikalinga, naudinga dalyvauti šiuose rinkimuose, kaip savarankiškai politinei jėgai", - tvirtino jis.

REKLAMA

Už tai, kad TPP keltų savo kandidatą, buvo dauguma iš 360 suvažiavimo delegatų. Prieš buvo 4 "prisikėlėliai", 8 balsuodami susilaikė.

Per suvažiavimą nuskambėjo ir abejonių, ar verta partijai savarankiškai dalyvauti valstybės vadovo rinkimuose. Vienas suvažiavimo dalyvis tvirtino, kad tai pirmalaikis žingsnis, sakė, jog norint laimėti prezidento rinkimus, reikia užsitarnauti autoritetą visuomenėje.

Nors dar nebuvo partijos sprendimo, A.Valinskas jau penktadienį pareiškė dalyvausiąs valstybės vadovo rinkimuose.

Vasario 5-8 dienomis surengta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" apklausa, parodė, kad tik 2,8 proc. apklaustųjų A.Valinską nurodė kaip geriausiai piliečių interesams atstovaujantį politiką.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

Plačiau apie tai žiūrėkite LNK „Vakaro žiniose"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų