REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, taupydama valstybės lėšas, apkarpė įvairias išlaidas. Ministerija gerokai sumažino komandiruočių skaičių. Jų šiemet numatoma apie 33 proc. mažiau. Valstybės tarnautojai vyks tik į tuos renginius, kurie yra gyvybiškai svarbūs, o kituose ministerijai atstovaus atitinkamose valstybėse reziduojantys atašė, ambasadoriai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo sunkmečiu būtų ne tik nekorektiška, bet ir visuotinai smerktina išlaidauti, kai paprasti žmonės vos suduria galą su galu“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.

REKLAMA

Ministro pavedimu, visiškai atsisakyta išmokų tiems darbuotojams, kurie šiemet švęs jubiliejų. Tokiais atvejais anksčiau būdavo skiriamas iki vieno tarnybinio atlyginimo dydžio priedas.

„Ministerijoje nebus jokių puotų“, – konstatavo ministras R.J.Dagys.

Net 80 proc. ministerija sumažino išlaidas ir spaudos leidiniams prenumeruoti. Apie 20 proc. sumažinti limitai ir degalams.

Šių metų biudžete taip pat atsisakyta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos administracinio pastato, esančio A.Vivulskio gatvėje 11, vidaus remonto darbų. Šiems darbams atlikti anksčiau buvo suplanuota skirti apie 800 tūkst. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Be kita ko, ministro nurodymu buvo apkarpytos ir reprezentacinėms reikmėms skiriamos lėšos. Ministerija anksčiau galėjo skirti net iki 3 proc. lėšų iš savo biudžeto. Nuo šiol reprezentacijai bus galima išleisti beveik 3,5 karto mažiau – iki 0,7 proc. biudžeto pinigų.

Dar 2008 metų pabaigoje Socialinės apsaugos ir darbo ministerija į valstybės iždą grąžino sutaupytus maždaug 400 tūkst. litų, kuriuos buvo galima skirti valstybės tarnautojų premijoms ir priedams. Jų prieš Naujuosius metus negavo nė vienas ministerijos darbuotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų