REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio vakarą posėdžiavę viešosios įstaigos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) dalininkų - Kultūros ministerijos (KM) ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovai - sutarė dėl VEKS programos ir vadovybės, tačiau plačiau sprendimus komentuoti žada pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius, susitikimo rezultatai – „labai pozityvūs“. Jo teigimu, sutarta keisti VšĮ VEKS vadovę Eloną Bajorinienę, kuri esą „jau yra pareiškusi, kad yra labai pavargusi“. Naujasis VEKS vadovas taip pat esą jau rastas, tačiau kas jis - neatskleidžiama.

REKLAMA

„Tai bus labai kompetentingas žmogus“, - tepasakė G. Babravičius.

Šis postas buvo siūlomas ir verslininkui Tomui Kučinskui, tačiau pastarasis šeštadienį sakė BNS, kad pasiūlymo nepriėmė.

Nutarta keisti ir pačią VEKS valdymo struktūrą, tačiau ji liks „labai panaši“ į šiuo metu veikiančią.

Pasak G. Babravičiaus, „strategiškai prieita kompromiso“ ir dėl programos, kuri iki šiol turėjo du variantus.

Ir VEKS kartu su projektų operatoriais, ir kultūros ministras Remigijus Vilkaitis buvo pasiūlę programos variantus, kuriems įgyvendinti reikia apie 25 mln. litų ir papildomus projektų sąrašus, kurie būtų įgyvendinti radus papildomus 7 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

2009 metais VEKS programai iš nacionalinio biudžeto skirta 25 mln. litų. Vilniaus savivaldybės biudžetas, kuriame taip pat turi būta numatyta pinigų viešajai įstaigai (apie 4 mln. litų), dar nepatvirtintas.

VEKS su kultūros projektų operatoriais ilgą laiką tvirtino, kad net peržiūrėjus programą papildomai vis tiek reikia 7 mln. litų. Vyriausybė yra pareiškusi daugiau pinigų neskirsianti.

Vilnius - pirmasis iš Rytų Europos ir Baltijos valstybių sostinių, gavusių prestižiniu laikomą Europos kultūros sostinės statusą. Šį statusą 2005 m. suteikė Europos Taryba. Europos kultūros sostine Vilnius 2009-aisiais tapo kartu su Austrijos miestu Lincu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų