REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investicinis bankas „Goldman Sachs“ prisipažino spekuliavęs Vidurio Europos valiutomis ir Lenkijos zloto nuvertinimo dėka uždirbęs daugiau, negu planavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Goldman Sachs“ konsultantu Vidurio ir Rytų Europai Londone nuo pernai vasaros dirba buvęs Lenkijos premjeras Kazimierzas Marcinkieviczius.

REKLAMA

Buvęs premjeras kategoriškai neigia turėjęs ryšį su banko, kuriame dirba spekuliacijomis.

Tokie įtarimai kilo lenkų žurnalistams, kai „Goldman Sachs“, kuriame jau septintą mėnesį dirba K. Marcinkieviczius, ketvirtadienį   prisipažino spekuliavęs Vidurio Europos valiutomis ir zloto nuvertinimo dėka uždirbęs 8 proc. pelno.

Bankas paskelbė, kad nutraukia spekuliacines operacijas po to , kai praeitą antradienį  Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas pareiškė,   jog šalies valiutos kursui  nukritus iki 5 zlotų už eurą ribos,   vyriausybė imsis veiksmų tai sustabdyti.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu finansų ministras kitą dieną metė į apyvartą dalį iš Europos Sąjungos fondų gaunamos euro valiutos. Kiek tiksliai, neskelbiama, bet intervencija laikinai sustabdė zloto silpnėjimą.

D. Tuskas žiniasklaidos įtarimų K. Marcinkievicziui nelaiko rimtais.

K. Marcinkieviczius – 9 mėnesius (nuo 2005 spalio iki 2006 liepos) vadovavo Teisės ir teisingumo vyriausybei. Partijos lyderio J. Kaczynskio atšauktas iš pareigų, pirmalaikiuose parlamento rinkimuose 2007 metais jis parėmė ligšiolinės savo partijos konkurentę – D. Tusko Piliečių platformos partiją ir iki šiol visuose reitinguose buvo laikomas vienu populiariausių lenkų politikų.  

Nuo pernai vasaros dirba Londone „Goldman Sachs“ investicinio banko konsultantu Vidurio ir Rytų Europai. Prieš tai metus atstovavo Lenkijai Europos rekonstrukcijos ir plėtros banke.

Nijolė Druto

Lietuvos radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų