REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius ketina rengti teisės aktų pakeitimus, kad santuokas būtų galima registruoti ne tik civilinės metrikacijos įstaigose, bet ir kitose vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerija šeštadienį pranešė, kad R.Šimašius palaiko idėją laisviau reglamentuoti santuokų sudarymo bei įregistravimo tvarką.

REKLAMA

Konkrečius siūlymus, kaip įtvirtinti šį liberalesnį teisinį reguliavimą, artimiausiu metu pateiks jo formuojamas Civilinio kodekso priežiūros komitetas.

Buvęs Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas kreipėsi į teisingumo ministrą siūlydamas Civiliniame kodekse nustatyti, kad santuoka galėtų būti registruojama ne tik civilinės metrikacijos įstaigose, bet ir savivaldybių tarybų patvirtintose reprezentacinėse vietose.

„Esu už liberalesnę tvarką ir ieškosime geriausio sprendimo jai įtvirtinti. Pateiktas siūlymas galėtų būti vienas iš variantų, tačiau reikia apibrėžti tokioms vietoms taikytinus kriterijus, įvertinti jų išlaikymo klausimus, civilinės metrikacijos darbo organizavimo tvarką ir kitus aspektus“, - pranešime spaudai cituojamas R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, vienas iš galimų variantų - suteikti galimybę asmenims tuoktis bet kurioje vietovėje, kur pageidauja piliečiai.

„Tokiu atveju santuokos registravimas būtų atliekamas civilinės metrikacijos skyriuose bei Lietuvos Respublikos konsulinėse įstaigose, tačiau faktinė santuokos sudarymo vieta nebūtų ribojama“, - tvirtino R.Šimašius.

Siūlymus, kaip tokiu atveju galėtų būti fiksuojamas santuokos sudarymo faktas, turėtų pateikti klausimą nagrinėsiantis Civilinio kodekso priežiūros komitetas.

Šiuo metu įstatymuose įtvirtinta, kad Lietuvoje pripažįstama ir bažnyčioje sudaryta santuoka, kuri galioja, jei per 10 dienų civilinės metrikacijos įstaigai pristatomi tai patvirtinantys religinės bendruomenės dokumentai.

Galimybės registruoti santuoką kitose miestų ar rajonų vietose asmenims nėra. Tad norint įtvirtinti tokią tvarką turėtų būti keičiamos Civilinio kodekso nuostatos bei atitinkamai koreguojamos Civilinės metrikacijos taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų