REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija sukritikavo Gruzijos „Eurovizijos“ dainų konkursui pasirinktą dainą, kurioje šaipomasi iš premjero Vladimiro Putino, ir pavadino tai „chuliganiškumu“.

REKLAMA
REKLAMA

Apgailėtina, kad gruzinai Europoje populiariu muzikos dainų konkursu nori pasinaudoti kaip scena politiniams reikalams aiškintis, pareiškė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Grupės „Stephane and 3G“ daina trečiadienio vakarą nacionalinėje atrankoje per balsavimą telefonu sulaukė didžiausio pritarimo. Daina vadinasi „We don't wanna put in“ - žodžių žaismas su Rusijos premjero pavarde. Po rugpjūtį vykusio Rusijos ir Gruzijos karo daugelis gruzinų laiko V. Putiną pagrindiniu savo priešu.

REKLAMA

D. Peskovas pareiškė, kad gruzinai Maskvoje verčiau pristatytų „savo turtingą ir gražią muzikos kultūrą“, o ne „pseudopolitines ambicijas“. Antirusiška daina sulaukė kritikos ir Gruzijoje. Pernai Tbilisiui atstovavusi atlikėja Diana Gurskaja pareikalavo pakeisti dainą.

Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Maskvoje, jame dalyvaus 43 šalys, tarp jų - Lietuva. Manoma, kad konkurso finalą gegužės 16-ąją savo televizorių ekranuose stebės 100 mln. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų