REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas turės iš naujo nagrinėti 2005 metais Plungės rajone vaikų vasaros stovykloje įvykusios nelaimės kaltininkų bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą praėjusią savaitę priėmė Klaipėdos apygardos prokuratūros skundą išnagrinėjęs Aukščiausiasis Teismas (AT), penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA

Klaipėdos prokurorai AT buvo apskundę 2008 metų liepos 10 dienos Klaipėdos apygardos teismo sprendimą išteisinti vaikų vasaros stovyklos vadovus, kaltintus pareigų neatlikimu, dėl kurio nuskendo dvi stovyklautojos.

Nelaimė įvyko 2005 metų birželio 19-25 dienomis Lietuvos šaulių sąjungos Telšių apskrities rinktinės Plungės rajone Alsėdžiuose organizuotoje vaikų vasaros stovykloje. Birželio 24-ąją stovyklautojų žygio metu nuskendo dvi - septyniolikmetė ir aštuoniolikmetė - merginos. Į žygį vaikai ėjo be vyresniųjų vadovų, iš anksto neapžiūrėję trasos.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo buvo pareikšti Telšių apskrities Šaulių rinktinės vadui bei vaikų stovyklos vadovams - viršininkei ir komendantui.

Plungės rajono apylinkės teismas 2008 metų kovo 21 dieną lygtinėmis bausmėmis nuteisė vaikų vasaros stovyklos vadovus, o Šaulių rinktinės vadą išteisino.

2008 metų liepą Klaipėdos apygardos teismas visus įtariamuosius išteisino, motyvuodamas tuo, kad mergaitės nuskendo ne dėl stovyklos vadovų netinkamai atliktų pareigų, o dėl pačių stovyklautojų nedrausmingumo.

AT sprendimu bylą iš naujo nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų