REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytiškės Asta Graževičienė, Birutė Balevičienė ir Jolanta Rudžianskienė visus metus privalės saugotis, kad net atsitiktinai neatsidurtų kokiame nors pikete ar mitinge, kuriam nėra duota leidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet šios moterys tikrai nebeišvengtų baudų iki 2000 litų arba arešto iki 30 parų, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Alytaus rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs policijos surašytus administracinių teisės pažeidimų protokolus, šioms alytiškėms skyrė įspėjimus.

Prieš teismą netrukus teks stoti ir dar dviem sausio 16 dieną Alytuje be savivaldybės leidimo vykusios protesto prieš mokesčių didinimą akcijos dalyviams.

„Gyvendama demokratinėje valstybėje už viešai pareikštą nuomonę atsidūriau teisme. Niekuomet apie tai negalėjau net pagalvoti. Dar gerai, kad teisėjai pasitaikė protingi ir teisingi, o Seimo narys Julius Sabatauskas pasirūpino nemokama advokatų pagalba. Nesuprantu, kodėl policijos pareigūnams šovė į galvą mus kelias apšaukti mitingo rengėjomis ir padaryti atpirkimo ožiais“, - piktinosi 35 metų J.Rudžianskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 16-ąją prie turgaus susirinko daugiausia čia dirbantys žmonės ir nutarė eiti į savivaldybę pasikalbėti su miesto vadovais ir paklausti, kodėl jie negina savo gyventojų nuo kvailų Seimo sprendimų.

Iš vicemerės Nijolės Makštutienės pareikalavę atrakinti tarybos posėdžių salės duris, kad galėtų pasikalbėti sėdėdami, vėliau jos paraginti protesto akcijos dalyviai sutiko reikalavimus surašyti Seimui skirtame rašte. Jį pasirašė 161 žmogus, tarp kurių buvo trys teismo jau nubaustos moterys.

Raštas buvo išsiųstas Seimui, bet kažkas, matyt, pasiliko kopiją, kuri ir atsidūrė policijoje.

Aktyviausiai savo nuomonę reiškusios moterys greičiausiai buvo palaikytos be leidimo vykusios protesto akcijos rengėjomis ir už tai teismo įspėtos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų