REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios politikos užribyje po Seimo rinkimų likusi Naujoji sąjunga (socialliberalai) po savaitės vyksiančiame suvažiavime rinks naują lyderį ir keis partijos pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš 11 metų politiniame šalies žemėlapyje atsiradusi Naujoji sąjunga (NS) gali būti pervadinta Lietuvos socialliberalų partija. Tikimasi, kad pavadinime atsispindėsianti politinė partijos ideologija bus patrauklesnė rinkėjams. Ypač sunkmečio metu, kai socialliberalizmo idėjos pasaulyje atgimsta iš naujo. Prieš kelerius metus socialliberalai jau mėgino supaprastinti partijos pavadinimą, tačiau bandymas buvo nesėkmingas. Yra siūlymų NS vadinti Ateities, taip pat Lietuvos gerovės partija, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Kas dabartinę NS įkvėps didiesiems ateities žygdarbiams, galima prognozuoti jau šiandien. Neabejojama, kad prie partijos vairo sugrįš jos kūrėjas ir buvęs vadovas Artūras Paulauskas, po socialliberalų fiasko Seimo rinkimuose pasitraukęs iš šio posto. Kiti galimi NS vedliai - eksparlamentaras, buvęs švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, ambasadorius Latvijoje Antanas Valionis bei Seimo narys Valerijus Simulikas nėra rimti A.Paulausko konkurentai. Kalbama, kad dauguma iš maždaug 5500 NS narių linkę atleisti "gimdytojui" padarytas klaidas ir vėl patikėti lyderio kėdę. Tačiau apie kandidatavimą prezidento rinkimuose A.Paulauskui šįkart teks pamiršti. NS greičiausiai apskritai šiuose rinkimuose savo kandidato į šalies vadovo postą nekels.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tapęs NS pirmininku mėgintų laimėti europarlamentaro mandatą, socialliberalas atvirai nesako. „Išrinktas partijos vadovu ketinu rūpintis jos ateitimi, stengtis suaktyvinti jos veiklą krizės sąlygomis“, - teigė A.Paulauskas. Tačiau nepatvirtino, kad jo pavardės kandidatų į Europos Parlamentą sąrašę nebus.

Advokato kvalifikaciją turintis A.Paulauskas kol kas dar nesiėmė šio darbo - laukia Advokatų tarybos sprendimo, leidžiančio atnaujinti aktyvią veiklą. Paklaustas, ar jo negąsdina drastiškai padidėję mokesčiai, verčiantys kai kuriuos advokatus atsisakyti darbo,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Paulauskas prisipažino puikiai suprantąs savo kolegas, tačiau jų pavyzdžiu neseks. Jis ketina atnaujinti savo ankstesnės kontoros „A.Paulauskas ir partneriai“, įsikūrusios prestižiniame sostinės Žvėryno rajone, veiklą. Paklaustas, iš kokių lėšų gyveno pastaruosius keturis mėnesius, kai nedirbo, socialliberalas šmaikštaudamas teigė, kad iš santaupų. „Taip ir parašykite - šį sunkmetį nusprendžiau gyventi taip, kaip visa tauta“, - sakė A.Paulauskas. Politikas ką tik grįžo iš Italijos, kur atostogaudamas su šeima mėgavosi žiemos malonumais.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų