REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius oficialaus vizito Švedijoje metu trečiadienį susitiko su „Swedbank“ vadovybės atstovais - Direktorių tarybos pirmininku Carl Eric Stålberg ir prezidentu, vykdančiuoju direktoriumi Michael Wolf. Atskiro susitikimo Lietuvos ambasadoje metu premjeras priėmė SEB vykdantįjį viceprezidentą, SEB grupės personalo vadovą Bo Magnussoną ir vykdantįjį viceprezidentą, mažmeninės bankininkystės vadovą Matsą Torstedahlį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos premjeras švedų bankininkams priminė, kad jų valdomi bankai užima didelę dalį Lietuvos bankinės sistemos, todėl Vyriausybė iš jų tikisi ir didelės atsakomybės toliau vystant Lietuvos bankinį sektorių ir remiant verslą.

REKLAMA

Lietuvos Vyriausybė supranta, kad kreditų augimas prasidėjus pasaulinei finansų ir ekonomikos krizei negali būti toks, koks buvo iki jos, tačiau nurodo būtinybę išsklaidyti abejones dėl to, kad Lietuvoje veikiantys Švedijos bankai grąžina kreditinius resursus į savo motininius bankus. „Neturi būti stabdomi kreditai sveikiems verslo projektams, kuriantiems pridėtinę vertę, eksportuojančioms įmonėms“,  – „Swedbank“ ir SEB atstovams sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Švedijos bankų vadovai patikino Premjerą, kad Lietuvos ir kitų Baltijos šalių rinką jie laiko savo namų rinka ir siekia čia ne trumpalaikio pelno, o ilgalaikių tikslų. Abiejų motininių Švedijos bankų atsakingi asmenys pažadėjo užtikrinti pakankamą kapitalo judėjimą ir sakė esą pasiruošę ir toliau išdavinėti paskolas Lietuvos verslui.

Švedų bankininkai informavo Lietuvos Ministrą Pirmininką, kad jų vadovaujami bankai turi pakankamai kapitalo ir gali saugiai dirbti, nepaisant nestabilios padėties pasaulio finansų rinkose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų