REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Sireika: „Reikia gerbti visus varžovus“

Vilniaus „Sakalų“ ekipa skaudžiai nubaudė „Šiaulių“ krepšininkus už varžovo neįvertinimą. Vakar Šiauliuose svečiai gana netikėtai įveikė šeimininkus 86:84.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums buvo priminta, kad reikia gerbti kiekvieną varžovą, kovoti nuo pirmų minučių, o ne paskutines tris, - po apmaudžiai pralaimėto mačo kalbėjo „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. Juolab kad vyrai patys supranta, jog privalėjo laimėti.

REKLAMA

Reikėjo tik įdėti daugiau pastangų - kovoti dėl kiekvieno kamuolio, neleisti kartoti metimų, neleisti atakuoti laisviems. Priekaištų šiandien neturiu tik tiems, kurie nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolo“.

Nepasitenkinimą išreiškęs treneris pripažino, kad kai kurie auklėtiniai pervertino savo jėgas:

„Manau, kad pernelyg didelis pasitikėjimas ir buvo lemiamas veiksnys. Krepšinis yra vyriškas sportas, kur reikia jėgos, atsidavimo. Čia - ne šachmatus stumdyti. Gaila, bet tai šiandien suprato svečiai, kurie kovėsi negailėdami jėgų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, jiems šiandien ir sekėsi - krito iš neįtikėtinų padėčių. Tačiau mes patys jiems leidome mesti netrukdomiems, o po to jau buvo sunku sustabdyti įsibėgėjusius. Didžiausias netikėtumas buvo aršia kova baudos aikštelėje pasižyminčių varžovų tolimi metimai, kuriuos pataikė net ir vidurio puolėjas“.

„Sakalų“ treneris Nerijus Zabarauskas po iškovotos pergalės pripažino, kad drabužinėje ne tik gyrė savo komandos narius:

„Buvo ir priekaištų. Per paskutiniąsias porą minučių mes padarėme tris klaidas iš eilės, o šiauliečiai vos neišlygino rezultato. Jei šeimininkams būtų pavykę išplėšti pratęsimą, nežinau, kaip viskas būtų susiklostę. Tačiau dėl to esame patys kalti - esame jauni, kupini entuziazmo, stokojame patirties“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N.Zabarauskas pripažino, kad atvažiuodamas į Šiaulius nesitikėjo, jog gali grįžti su pergale:

„Atvirai galiu pasakyti, kad negalvojau apie pergalę. Norėjau, kad mūsų jauna komanda kovotų, mestų iššūkį, eitų į aikštę kaip į paskutinį mūšį. Ir mums šis receptas pasitvirtino. Manau, kad šeimininkams koją galėjo pakišti pernelyg didelis pasitikėjimas savo jėgomis. Jie tikriausiai nesitikėjo, kad taip aršiai priešinsimės. Mums, jaunimui, prieš tokias rungtynes tikrai yra lengviau, nes neslegia psichologinė našta, atsakomybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų