REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar (vasario 18 d.) priešpiet Vilniuje buvo oficialiai pristatyta akcija „Darom 2009”. Ši švarinti savo aplinką lietuvius kviečianti ekologinė akcija vyks balandžio 18 d. visoje šalyje. Tą pačią dieną šiukšles rinks ir Estijos, Latvijos, Lenkijos bei Sankt Peterburgo gyventojai. Visuomeninis jaunimo klubas (VJK), vienijantis jaunus žmones, aktyviai besireiškiančius viešojoje erdvėje bei nevyriausybinių organizacijų veikloje, yra neabejingas gamtosaugos problemoms ir aktyviai jungsis prie šios akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Idėja rengti tokią akciją praėjusiais metais kilo grupelei Estijos vizionierių. Jiems pavyko į Estijos miškus ir laukus sukviesti daugiau nei 50 tūkst. savanorių ir per vieną dieną surinkti apie 10 tūkst. tonų šiukšlių. Tuo tarpu Lietuvoje, tuomet vos per kelias savaites suorganizuotoje, pirmojoje „Darom“ akcijoje dalyvavo tik 5 tūkst. lietuvių. „Šiemet pradėjome ruoštis ženkliai anksčiau, todėl tikimės, kad ir akcijoje dalyvaus žymiai daugiau dalyvių“, – teigia „Darom 2009“ atstovas organizacijoms Marius Poškus.

REKLAMA

Šiemet „Darom 2009“ organizatoriai tikisi sulaukti ne mažiau 30 tūkst. dalyvių ir turėti bent po vieną „Darom“ tvarkymo tašką kiekviename iš šešiasdešimties Lietuvos rajonų. Norintieji prisidėti prie akcijos kviečiami registruotis internetiniame puslapyje Darom09.lt. Oficialiai savanorių registracija akcijos tinklapyje prasidėjo tik šiandien, bet akcijos internetinis puslapis, norint išbandyti jo technines galimybes, buvo paleistas kiek anksčiau ir per keletą dienų jame jau užsiregistravo beveik pusė tūkstančio žmonių. „Džiugu, kad gandas apie akciją sklinda iš lūpų į lūpas“, – džiaugiasi Marius.

REKLAMA
REKLAMA

„Darom 2009“ tikslas yra ne vien švarinti Lietuvos gamtą, bet ir skatinti ekologinį mąstymą bei pilietinį aktyvumą. „Mums svarbu ne tik surinkti kuo daugiau šiukšlių, bet ir sutelkti tautą bendram tikslui, skatinti piliečių atsakomybę ir pilietiškumo jausmą“, – teigia akcijos organizatorius Marius Poškus. „Šia akcija siekiame pritrauki kuo įvairesnes socialines grupes.

Visai nesvarbu, ar tu jaunas ar senas, svarbu, jog būtum aktyvus ir neabejingas tam, kas dedasi ne tik tavo kieme, bet ir už jo ribų“, – dalyvauti akcijoje kviečia Marius. Patys akcijos organizatoriai dirba visiškai savanoriškai, o visi darbai vykdomi rėmėjų lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ekonomikos sunkmetis yra proga atsigręžti į tikrąsias vertybes“, – pabrėžia stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas, kuris nedvejodamas sutiko tapti akcijos globėju. „Tikiu, kad dalyvaudamas akcijoje pritrauksiu ne 30 tūkst., o 60 tūkst. dalyvių“,¬– šypsosi stipruolis.

Akcijos organizatoriai tikisi, kad po kelių metų dabartinio pavidalo „Darom“ bus nebereikalinga. „Panašias akcijas žadame rengti maždaug iki 2012 m., o tuomet viliamės, kad Lietuvos piliečiai bus pakankamai sąmoningi, kad nebeterštų ir prižiūrėtų savo aplinką“, – teigia „Darom 2009“ organizatorius Marius Poškus.

Visuomeninis jaunimo klubas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų