REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Carito“, Raudonojo Kryžiaus, Maltos ordino atstovai tvirtina, kad į šalį atėjus sunkmečiui atsirado ir daugiau norinčiųjų padėti - daugėja savanorių, praneša naujienų portalas lrt.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės ėmė skambinti ir klausti, ar nereikia pagalbos“, - sakė Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ reikalų vedėja Edita Kundrotienė. Maltos ordino atstovai pastebi, kad kai kurie pagalbininkai savanorystę įtraukia į gyvenimo aprašymus - augant nedarbui naudinga konkuruoti ir tokia patirtimi.

REKLAMA

E.Kundrotienė sako, kad savanorių skaičius itin padidėjo maždaug prieš du mėnesius. „Kreipiasi tiek vyrai, tiek moterys. Jaunesnio amžiaus žmonės nori dirbti su vaikais, o vyresnio - su senais žmonėmis“, - pasakojo ji.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Telšių rajono komiteto sekretorė Valė Beržienė sako, kad savanorių gretos išaugo ir Telšiuose. „Žmonės aktyviai buriasi ir taip savanorių daugėja. Sunkmetis, bet atsirado labai daug žmonių, kurie nori padėti. Vis nauji žmonės skambina man į namus“, - lrt.lt sakė V. Beržienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vilkaviškio Maltos ordino pagalbos tarnybos teigimu, savanoriškas darbas įtraukiamas ir į gyvenimo aprašymus, o tai gali padėti rasti darbą.

„Geriau ateiti ir dirbti, nei būti namie. Dirbant įgyjama patirtis, kurią vėliau gali būti puikiai įvertinti darbdaviai. Darbdavys mato, kad toks žmogus yra linkęs padėti kitiems, geranoriškas ir nuoširdus. Susiformuojama teigiamas požiūris į darbuotoją“, - lrt.lt paaiškino tarnyboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų