REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip nelojalų koalicijai naujoji Vilniaus valdžia ketvirtadienį gali atleisti savivaldybės administracijos direktorių socialdemokratą Gintautą Palucką iš užimamų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį tarybos posėdyje, sprendžiant dabartinės administracijos vadovybės atleidimo klausimą yra tikimybė, kad su dviem pavaduotojais bus atleidžiamas ir jų vadovas G.Paluckas, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

REKLAMA

Nors savivaldybės administracijos direktorius palikti einamų pareigų neketina, aiškėja, kad naujoji sostinės valdžia pati gali imtis iniciatyvos jį nuversti.

Pasak vicemero socialdemokrato Romo Adomavičiaus, koalicija suabejojo G.Palucko lojalumu. Neva jis išrinktas administracijos direktoriumi vadovaujant Tvarkos ir teisingumo partijai, o administracijos vadovo pareigybė - politinio pasitikėjimo postas. G.Paluckas yra užsiminęs, kad darbas su dešiniaisiais neduos ramybės jo sąžinei.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vicemeras Gintautas Babravičius paneigė R.Adomavičiaus tvirtinimus. Esą jam neteko girdėti, kad nors kas iš koalicijos reikštų nepasitikėjimą dabartiniu administracijos vadovu. „Mes nekvestionuojame, ką socialdemokratai siūlo į administracijos direktoriaus poziciją. Čia ne mūsų problema. Jei socialdemokratai pasakys, kad vadovu bus Marytė Melnikaitė, tai ir bus Marytė Melnikaitė. Jeigu Julius Janonis, tai ir bus Julius Janonis. Tik jeigu socialdemokratai norėtų pakeisti G.Palucko kandidatūrą, jie iš mandagumo turėtų naująją pristatyti koalicijos partneriams“, - tvirtino G.Babravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neoficialių šaltinių teigimu, galimas ir kitas G.Palucko atleidimo motyvas. Spėjama, kad jis tapo kliūtimi vienam valdančiosios koalicijos išrinktų vicemerų - socialdemokratui R.Adomavičiui. Mat abu partijos kolegos ketina dalyvauti vasario 28 d. vyksiančiuose Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininko rinkimuose. Manoma, kad pašalinus iš posto G.Palucką, sumažės jo kandidatūrą palaikančių partijos narių ir rinkimus lengviau laimės R.Adomavičius.

Socialdemokratų skyriaus užkulisiuose kalbama, kad G.Paluckas mainais už paramą per rinkimus partijos kolegas vilioja įvairiais pažadais, siūlo darbo vietas savivaldybėje. Tokias kalbas jis paneigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų