REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerija nusprendė, kad pasieniečių vado Sauliaus Stripeikos šeimą tarnybiniu automobiliu vežiojęs vairuotojas pažeidė įstatymus. Bet jis tai daręs generolui nežinant.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) generalinis inspektorius Julius Jasaitis baigė tarnybinį patikrinimą, kurio metu aiškinosi, kodėl Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado S.Stripeikos tarnybiniu automobiliu buvo vežiojama jo šeima. VRM nustatė, kad generolas nekaltas, o kaltas jo paslaugusis vairuotojas. Bet net ir jis liko nenubaustas, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas po LŽ straipsnio apie tai, kad S.Stripeikai esant užsienyje, jo tarnybiniu „Audi A6“ į darbą muitinėje buvo vežama generolo žmona, o dukra - į mokyklą.

Generaliniam inspektoriui S.Stripeika aiškino, jog apie tai nieko nežinojęs. Sužinojo tik tuomet, kai pasirodžius LŽ publikacijai jam paskambino žmona. Neva tą rytą neužsivedęs jos „Lexus“, todėl ji paprašiusi vyro vairuotojo pagalbos. Generolas teisinosi sakydamas, kad tą atvejį vertina neigiamai. Jis patvirtino žinąs, kad yra draudžiama naudotis bet kokia VSAT nuosavybe kitokiai, nei tarnybinei veiklai. S.Stripeika tarnybai atlygino už šeimos vežiojimą vasario 3-iąją - sumokėjo 54 litus ir 57 centus. Generolas tvirtino, jog labai gailisi dėl žmonos „neapgalvoto“ elgesio. Tai esą buvęs pirmas kartas. Viršininkui antrino ir vairuotojas R.Jakimauskas: jis irgi tvirtino, jog tai buvęs vienintelis atvejis, o generolo žmonai padėjęs iš „žmoniškumo“. „Aš manau, ir mano poziciją palaikė ministras, patvirtindamas išvadą, kad viešumas šiuo atveju būtų pati didžiausia moralinės atsakomybės rūšis generolui S.Stripeikai“, - vakar sakė J.Jasaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybinio patikrinimo išvadose konstatuojama, kad generolo kaltę patvirtinančių duomenų surinkti nepavyko, o jo vairuotojas pažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, VSAT centrinės įstaigos pareigybinių tarnybinių ir tarnybinių transporto priemonių naudojimo taisykles ir VSAT pareigūnų elgesio tarnybos metu taisykles. Bet ir vairuotojas liko nenubaustas, nes, pasak J.Jasaičio, būtų neteisinga patraukti tarnybinėn atsakomybėn vairuotoją R.Jakimauską, nebaudžiant VSAT vado S.Stripeikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio nurodymu turėjo būti atliktas auditas ir dėl pernai Neringos užkardoje už 100 tūkst. litų pakeistos teniso kortų dangos (S.Stripeika - šios sporto šakos mėgėjas). Bet auditas iki šiol neatliktas. Taip pat liko neįvertinta ir tai, kad praėjusių metų pabaigoje, siautėjant ekonominei krizei, VSAT štabe buvo išmokėti priedai prie atlyginimų. Ministras kaskart tik pasakydavo, kad viskas bus įvertinta kitą vasarį, kai baigsis S.Stripeikos kadencija.

Ainis Gurevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų