REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Stokholme premjeras Andrius Kubilius susitiko su Švedijos ministru pirmininku Fredriku Reinfeldtu. Kaimyninių šalių premjerai aptarė Lietuvos ir Baltijos valstybių energetinius projektus, padėtį Lietuvos ir Švedijos bei Europos ir viso pasaulio finansų rinkose, taip pat būsimą Švedijos pirmininkavimą Europos Sąjungai, prasidėsiantį šių metų liepą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas F. Reinfeldtas pritarė planams sujungti Šiaurės ir Baltijos šalių elektros energijos rinkas, jei Baltijos valstybės paseks „Nord Pool“ pavyzdžiu ir sukurs bendrą, skaidrią ir atvirą prekybos elektra sistemą rytiniame Baltijos jūros krante. Premjeras A. Kubilius pažymėjo, kad Šiaurės šalių pavyzdžiu kuriamą planą suvienyti Baltijos šalių elektros ūkį galima vadinti „Nord Pool“ plėtra.

REKLAMA

„Šiaurės šalys Europai ir visam pasauliui parodė, kad skaidri ir atvira tarpvalstybinės prekybos elektros energija sistema yra naudinga ir energijos gamintojams, ir jos vartotojams, tai – geras pavyzdys, kaip suvienijus jėgas galima išspręsti sudėtingiausias problemas“, – bendroje spaudos konferencijoje sakė A. Kubilius.

Kaip rašoma pranešime spaudai, Švedijos premjeras taip pat patvirtino, kad Švedijos vyriausybė, kuri yra suinteresuota Lietuvos ir visų Baltijos šalių ekonomikų stabilumu, ir toliau skatins ilgalaikes Švedijos bankų investicijas į Lietuvos ūkį.

Susitikimo metu taip pat buvo išsamiai aptartas būsimas Švedijos pirmininkavimas Europos Sąjungai. A. Kubilius išreiškė visapusišką paramą Švedijos planams sukurti Baltijos jūros šalių strategiją, vystyti Rytų partnerystės programą ir tolesnę ES plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų