REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leidėjas Algirdas Pilvelis ketina kelti savo kandidatūrą prezidento rinkimuose. Jis kartą jau dalyvavo prezidento rinkimuose 2002-aisiais, tąkart pirmajame ture liko priešpaskutinis iš 17 kandidatų, surinkęs 0,14 proc. rinkėjų balsų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau esu apsisprendęs, vasario 26 dieną pateiksiu dokumentus, gausiu parašų rinkimo lapus“, - BNS trečiadienį sakė A.Pilvelis.

REKLAMA

Ketinimus kelti kandidatūrą prezidento rinkimuose yra paskelbęs atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, apie tai yra užsiminusi ir konservatorė europarlamentarė Laima Andrikienė. Vienintelė partija, oficialiai jau paskelbusi savo pretendentą kandidatuoti prezidento rinkimuose - opozicinė „Tvarka ir teisingumas“, iškėlusi parlamentinės frakcijos seniūną Valentiną Mazuronį.

Valdančiosios konservatorių partijos galimų kandidatų sąraše, be L.Andrikienės, minimi europarlamentaras Vytautas Landsbergis, premjeras Andrius Kubilius, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Taip pat yra siūlymų paremti, jei kandidatuos, eurokomisarę Dalią Grybauskaitę. Galutinį sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose konservatoriai turėtų priimti kovo 7 d. tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinė socialdemokratų partija taip pat turėtų apsispręsti kovo pradžioje. Tarp šios partijos galimų kandidatų minimi partijos garbės pirmininkas kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas, buvęs premjeras Gediminas Kirkilas, buvęs finansų ministras Zigmantas Balčytis bei buvęs susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Pretendentų būti kandidatais prezidento rinkimuose paraiškinius dokumentus Vyriausioji rinkimų komisija pradeda priimti nuo vasario 26 dienos. Antrasis kovo penktadienis - kovo 13 diena - bus paskutinė diena, kuomet partijos ir pavieniai asmenys gali pateikti dokumentus apie kandidatais į prezidentus siekiančius tapti pretendentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pretendentams, pateikusiems VRK Lietuvos Respublikos pilietybę patvirtinančius dokumentus, sumokėjusiems 5 vidutinių mėnesinio darbo užmokesčių dydžio užstatą ir kitus numatytus dokumentus ir VRK patikrinus, ar nėra aplinkybių, neleidžiančių asmeniui būti kandidatu į prezidentus, per 3 dienas bus išduoti parašų rinkimų lapai. 20 tūkst. Lietuvos piliečių, remiančių pretendento dalyvavimą prezidento rinkimuose, parašų VRK reikės patekti iki balandžio 2 dienos.

Balandžio 17 dienos VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų