REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 19-21 dienomis Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ duris atveria viena didžiausių Baltijos šalyse žinių paroda – „Mokymasis studijos karjera 2009“.

REKLAMA
REKLAMA

Abiturientams ši paroda – puiki galimybė susipažinti su visų Lietuvos universitetų, didžiausių kolegijų, profesinio mokymo mokyklų programomis ir pasiūlymais, išsiaiškinti stojimo sąlygas ir išsirinkti kur studijuoti.

REKLAMA

Studentams paroda padės atsakyti į klausimą „kas toliau?“. Čia galima susirinkti informaciją apie aukštesnes studijų pakopas, galimybes tęsti mokslus užsienyje, daugiau sužinoti apie sėkmingo įsidarbinimo subtilybes.

Dirbantys žmonės parodoje ras gausybę informacijos ir pasiūlymų tęsti nebaigtas studijas, mokytis nuotoliniu būdu, studijuoti kalbas, kelti profesinę kvalifikaciją.

Šiemet parodoje dalyvaus daugiau kaip 100 mokymo įstaigų, tarp kurių net 48 užsienio mokyklos iš Čekijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, JaV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Škotijos, Švedijos, Šveicarijos ir Vokietijos.



Parodos naujovė – profesijos gyvai

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet parodoje ypatingas dėmesys skiriamas profesijoms ir amatams. Pirmą kartą kiekvienas profesinės mokyklos stendas virs į mažą amatų miestelį, kuriame profesija bus pristatoma atraktyviai demonstruojant kiekvieną sritį. Kirpėjus ir dekoratyviosios kosmetikos specialistus ruošianti mokykla kasdien kvies į praktinius mokymus „Susikur stilių“, juvelyrikos ir dailiųjų amatų specialybių stenduose bus demonstruojamos graviravimo ir kt. technologijos. Kiekvienas lankytojas matydamas „gyvą“ profesijos pristatymą geriau supras kaip gimsta produktas ar paslauga ir lengviau apsispręs kokio amato norėtų mokytis. Parodoje bus pristatyta daugiau nei 20 įdomių ir reikalingų profesijų – juvelyrika ir reklama, senieji tradiciniai dailieji amatai, floristika, fotografija, kirpėjo, kosmetologo specialybė, mechatronika, poligrafija, statybos darbai, maisto gamyba ir pateikimas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padės sėkmingai įsidarbinti

Parodos metu lankytojai ras ne tik informacijos apie perspektyvias specialybes bet ir praktinių žinių padėsiančių rasti svajonių darbą. Portalas CV Online vasario 21 dieną visus pakvies į seminarą „Kaip sėkmingai įsidarbinti?“, kuriame bus pateikti praktiniai patarimai kaip susikurti patrauklų savo CV ir motyvacinį laišką, kaip teisingai iššifruoti darbo skelbimą, kaip sėkmingai pasirodyti darbdaviui pirmojo pokalbio metu ir kt. žinotini dalykai siekiant sėkmingai įsidarbinti.

Atskleis tikruosius gabumus

Visi žmonės yra apdovanoti vidiniais resursais ir turi įgimtų savybių, kurios daro juos kažkuo ypatingais ir išsiskiriančiais iš kitų. Kaip šias savybes identifikuoti ir atrasti savyje glūdinčius turtus? To moko Lietuvoje sparčiai populiarėjanti sritis - „koučingas“ savo galimybėmis vis labiau užkrečiantis verslo ir kitų profesijų atstovus.

REKLAMA

Lietuvoje gerai žinomas verslo konsultantas, sėkmės mokytojas Algirdas Karalius parodoje surengs seminarą „Gyvenu savo gyvenimą“. Seminaro temos - kaip suplanuoti savo kelią į sėkmę ir pasirinkti karjerą, kuri atskleistų tikruosius kiekvieno gabumus, kaip atsikratyti baimių o kliūtis paversti galimybėmis. Pasirinkimas priklauso mums patiems.



Parodos naujovė – renginys darbdaviams

Kasmet parodoje laukiami darbdaviai čia randa daugybę galimybių investuoti į savo darbuotojų mokymus, žinias ir tobulėjimą. Šiemet darbdaviai kviečiami į jiems skirtą seminarą „Didžiausia įmonės vertybė – personalas“. Kaip motyvuoti kolektyvą? Kaip suburti lojalių darbuotojų komandą? Kaip skatinti savo žmones ir padėti jiems atsiskleisti? Atsakymai į šiuos ir daugybė kitų aktualių darbdaviui klausimų bus pateikti vasario 20 dienos seminare, kurį rengia žinoma ir patyrusi bendrovė - „Personalo atrankos grupė“.

REKLAMA

Renginiai abiturientams

LR Švietimo ir mokslo ministerija vasario 20 dieną visus abiturientus kviečia į konferenciją „STUDIJUOK LIETUVOJE!”. Renginyje lankytojai sužinos kokias naujienas žada Nacionalinis egzaminų centras ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija (LAMA BPO) laikantiems brandos ir stojamuosius egzaminus į aukštąsias Lietuvos mokyklas taip pat konferencijos metu bus apžvelgti ir aktualūs studijų reformos klausimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų