REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečių vadas generolas Saulius Stripeika, kurio tarnybiniu automobiliu buvo vežiojama šeima, išvengė nuobaudos.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) generalinis inspektorius Julius Jasaitis, tyręs šią istoriją, trečiadienį per spaudos konferenciją tikino, kad patikrinimo metu generolo kaltė nenustatyta. Taip pat tarnybinėn atsakomybėn nutarta netraukti generolo šeimą vežiojusio vairuotojo, kuris ir priėmė sprendimą panaudoti tarnybinį automobilį.

REKLAMA

„S.Stripeikai išvykus į užsienį, jo žmona paskambino vairuotojui, kuris tarnybine mašina vežioja generolą, ir pasakė, kad neužsiveda jos mašina. Kadangi laiko iki darbo pradžios buvo nedaug, ji paprašė atvykti pažiūrėti. Vairuotojas R.Jakimauskas, neinformavęs nei generolo S.Stripeikos, nei savo tiesioginio vadovo, paėmė tarnybinį automobilį, nuvyko į S.Stripeikos namus, ir kadangi nepavyko užvesti Stripeikienės automobilio nuvežė ją į darbą muitinėje, pakeliui dukrą - į mokyklą“, - aiškino generalinis inspektorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, generolas, grįžęs iš užsienio, atlygino tarnybai padarytus nuostolius - 54 litus - už jo šeimos vežiojimą visą dieną. Per patikrinimą nustatyta, kad generolas nežinojo apie šį įvykį ir nedavė nurodymų vežti šeimos narių. Vairuotojas paaiškino, kad šis atvejis buvo vienetinis.

„Aš manau, ir mano poziciją palaikė ministras, patvirtindamas išvadą, kad viešumas šiuo atveju būtų pati didžiausia moralinės atsakomybės rūšis generolui S.Stripeikai“, - žurnalistams sakė J.Jasaitis.

Tyrimo išvadose nurodoma tik vairuotojo R.Jakimausko kaltė - Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) centrinės įstaigos pareigybinių tarnybinių ir tarnybinių transporto priemonių naudojimo taisyklių, VSAT pareigūnų elgesio tarnybos metu taisyklių reikalavimų pažeidimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau J.Jasaitis yra sakęs, jog tarnybinis transportas turi būti naudojamas tik tarnybos reikalais, o „vežioti šeimos narius ar draugus negalima“. Už tokius pažeidimus gali grėsti atleidimas iš pareigų.

Žinisaklaidoje skelbta, kad pasieniečių vado S.Stripeikos tarnybiniu automobiliu „Audi A6“ vežiojami jo šeimos nariai - darbo reikalais jam išvykus į Prahą, vasario 3 dieną tarnybinis generolo automobilis važinėjo po Vilnių.

S.Stripeikos kadencija baigiasi kitų metų vasarį.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų