REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolininkas Robertas Poškus pagaliau gali ramiau atsipūsti. Kelis mėnesius nesėkmingai ieškojęs naujos komandos, lietuvis savaitės pradžioje sukirto rankomis su Rusijos Jekaterinburgo klubu „Ural“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos pirmojoje šalies lygoje rungtyniaujanti ekipa R.Poškui pasiūlė dvejų metų sutartį. Po metų, abejoms pusėms pageidaujant, kontraktas gali būti peržiūrėtas.

REKLAMA

Ilgos klubo paieškos

„Parašai su klubu „Ural“ jau sudėti. Ir tikrai niekas nepasikeis“, - vakar užtikrintai tvirtino R.Poškus, kuriam pastarieji metai buvo kupini nemalonių netikėtumų.

2008 metų pirmą pusmetį 29 metų lietuvis priklausė kitam Rusijos klubui - Sankt Peterburgo „Zenit“. Tačiau aikštėje jis nepasirodydavo - rusai futbolininkui progos pasireikšti nesuteikdavo.

Vasarą, pasibaigus sutarčiai su klubu „Zenit“, R.Poškus patraukė į Izraelį ir kelis mėnesius atstovavo „Bnei Sakhnin“ ekipai, tačiau metų pabaigoje nutraukė sutartį su ja, nes žydai nevykdė kontrakto įsipareigojimų.

REKLAMA
REKLAMA

Sausį puolėjas susikrovė lagaminus ir patraukė į Austriją, bet derybos su dviem šios šalies klubais – „Altach Rheindorf“ ir „Mattersburg“ - baigėsi fiasko.

„Su „Altach“ komanda buvome jau sutarę dėl kontrakto, bet paskutiniu momentu pasikeitė jos treneriai. Naujasis strategas nepanoro manęs matyti savo ekipos gretose. „Mattersburg“ treneris labai norėjo pasikviesti mane, tačiau šio klubo prezidentas nusprendė taupyti ir neskyrė pinigų mane įsigyti“,- aiškino R.Poškus.

Nespėjo apsižvalgyti

Pastarosiomis savaitėmis futbolininkas su „Ural“ klubu pluša treniruočių stovyklose ir jau sužaidė trejas draugiškas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar net Jekaterinburgo miesto nespėjau apžiūrėti, - juokėsi R.Poškus, - gyvename „ant lagaminų“. Dabar treniruojamės Turkijoje, vėliau vyksime į Kiprą. Po to lauks stovykla Sočio kurorte.“

Rusijos gilumoje įsikūręs Jekaterinburgas, kuriame gyvena 1,3 mln. žmonių, dėl savo dydžio vadinamas Sibiro Maskva.

R.Poškų į „Ural“ klubą pakvietė treneris Aleksandras Pobegalovas, kuris lietuvį pažinojo ir anksčiau.

„Nesigailiu dėl savo pasirinkimo. Rusijoje visuomet jaučiausi gerai, pažįstu šios šalies futbolą, nieko nauja čia man nėra“, - sakė futbolininkas.



Ambicingi planai

REKLAMA

Per praėjusį Rusijos pirmosios lygos čempionatą „Ural“ surinko 75 taškus ir 22 komandų turnyre užėmė ketvirtąją vietą. Naujasis R.Poškaus klubas tik dviem taškais aplenkė laipteliu žemiau likusią Manto Savėno Novotroicko „Nosta“ ekipą.

Šiemet Jekaterinburgo komandos vadovai futbolininkams kels tikslą iškovoti vieną iš dviejų kelialapių į Rusijos aukščiausiąją futbolo lygą, į kurią nesėkmingai bando sugrįžti jau nuo 1997-ųjų.

„Naujoji komanda kol kas paliko malonų įspūdį: atmosfera čia puiki, visi žaidėjai labai draugiški. Patinka ir propaguojamas žaidimo stilius - žaidžiame greitą futbolą, daug atakuojame, neužsibūname su kamuoliu - vienas du lietimai, ir kamuolys jau pas kitą žaidėją“, - vakar įspūdžiais dalijosi R.Poškus.

Pastaruoju metu futbolininkas nesulaukė kvietimo į nacionalinę Lietuvos rinktinę. Jis tikisi, kad, pagaliau susiradęs klubą, vėl galės sugrįžti į šalies rinktinę, kuriai nuo 1999 metų atstovavo 40 kartų ir pelnė 8 įvarčius.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų