REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susitiko du žemaičiai ant lieptelio. Taip galima apibūdinti Žemaičių partiją kūrusių klaipėdiečių Egidijaus Skarbaliaus ir uostamiesčio Tarybos nario Egidijaus Sabataičio susikirtimą. Abu vyrai iškasė karo kirvius - E. Skarbaliui pavyko įregistruoti partiją ir iš žaidimo eliminuoti buvusius bendražygius, kurie jau kurpia planus įsteigti dar vieną žemaičių politinį darinį.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiribojo

Nesutarimai tarp politikų būtų buvę gerai paslėpti, jei ne sausio pabaigoje įvykęs Žemaičių partijos steigiamasis suvažiavimas, į kurį atvykti nebuvo pakviesti kai kurie politinės jėgos kūrėjai.

REKLAMA

E. Sabataitis piktinasi, esą partija buvo ir yra reikalinga tik E. Skarbaliui ir jo asmeninėms ambicijoms tenkinti.

„Mūsų, kurie prisidėjo prie partijos kūrimo, eikvojo jėgas ir pinigus, jis nepakvietė į suvažiavimą. Partija buvo greitai, paskubomis įregistruota. E. Skarbalius nori patekti į Europos Parlamentą, o mes, žemaičiai, tokių tikslų nekūrėme. Mes politinį darinį kūrėme ne dėl valdžios, o stengdamiesi puoselėti žemaičių kultūrą, tradicijas. Siekėme sukurti tikrą žemaičių partiją, o E. Skarbaliaus vadovaujama niekuo nesiskiria nuo kitų partijų“, - „Vakarų ekspresui“ sakė E. Sabataitis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis, be kita ko, ir miesto Taryboje save išskiria kaip žemaitį, yra prisiklijavęs ant darbinio nešiojamojo kompiuterio lipduką su Žemaitijos herbu.

„Po fiasko praėjusiais metais, kai nepavyko partijos įregistruoti, buvom sutarę palaukti rinkimų į Seimą ir toliau veikti kartu. Tačiau E. Skarbalius tai daryti atsisakė. Aš buvau šokiruotas, kai sužinojau apie partijos įregistravimą be steigėjų ir iniciatyvinės grupės žinios bei dalyvavimo. Jis viską padarė per dvi-tris savaites su niekuo nesitardamas“, - tikino Tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Sabataitis įrodinėjo, kad nuo E. Skarbaliaus neva atsiribojo ir žemaičių kultūrininkai.

„Mes, tikrieji žemaičiai, Vasario 16-ąją minėjome prie generolo Povilo Plechavičiaus paminklo. Žemaičių susirinkime nebuvo nė vieno iš E. Skarbaliaus bendražygių. Gegužę prie Lūksto ežero vyks žemaičių suvažiavimas. Nuo E. Skarbaliaus mes atsiribojame. Jis pačią idėją dėl žemaičių partijos gadina. Laikas parodys, kas yra kas“, - sakė politikas.

Maištas laive?

Savo versiją mūsų dienraščiui papasakojo ir Žemaičių partijos pirmininkas E. Skarbalius. Anot jo, pats E. Sabataitis ėmė griauti kurtos politinės jėgos pamatus.

REKLAMA

„Lapkritį, kai aš su sūnumi gulėjau ligoninėje, Egidijus Registrų centre rezervavo Žemaitijos partijos pavadinimą. Ėmė kaišioti pagalius į ratus mums, visaip stengėsi, kad mūsų partijos neregistruotų Teisingumo ministerijoje. Tai kaip elgtis įmonės vadovui, jei jo pavaduotojas už akių kuria naują įmonę?“ - retoriškai klausė klaipėdietis.

Anot jo, maištininkai veikė prieš kitus Žemaičių partijos steigėjus, įkalbinėjo juos atsiimti pareiškimus stoti į politinę jėgą.

„Uždarosios akcinės bendrovės principu partijos kurti negalima. Egidijus buvo mano pavaduotojas, jo žmogus - iždininku. Siūliau veikti kartu, bet jis nesutiko. Aš džentelmeniškai norėjau nutylėti tas istorijas, bet jei jau jie eina į viešumą... Čia - kaip toje pasakoje apie auksinę žuvelę: ir tuo, ir anuo norėjo būti, o liko prie suskilusios geldos“, - dėstė E. Skarbalius.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų