REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieniems žmonėms ekonominiu sunkmečiu tenka veržtis diržus ar net papildyti bedarbių gretas, o valstybės tarnautojai gali džiaugtis didesniais atlyginimais. Įstatymo raide besivadovaujantys savivaldybių administracijų direktoriai už įvairius nuopelnus vertina pavaldinius ir gali pakelti kategorijas, klases, o tai garantuoja sotesnį duonos kąsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę žiniasklaidoje buvo paviešinta, kad gerokai pasismagino Palangos savivaldybės administracija - kai kurių skyrių vadovai pamaloninti iki 50 proc. siekiančiomis priemokomis. Tai - savivaldybės Juridinio bei personalo skyriaus vedėja Daiva Zūbytė, Kultūros skyriaus vadovas Vygantas Rekašius ir savivaldybės vidaus audito tarnybai vadovaujanti Inga Aksamitauskaitė. Kai kurių žiniasklaidos priemonių teigimu, jų mėnesinių algų vidurkis - apie 4 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

REKLAMA

„Vakarų ekspreso“ paklaustas, kodėl sunkmečiu sudaromos sąlygos iš mokesčių mokėtojų išlaikomiems valdininkams gauti didesnes algas, Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas teigė, kad nevertinti pavaldinių esą neleidžia Valstybės tarnybos įstatymas.

„Darbuotojai vertinami kiekvienais metais. Iš pradžių pavaldinius įvertina skyrių vadovai, o vėliau rezultatus dar kartą įvertina komisija. Tai, kad vertinimo rezultatai priklauso nuo politinių įsitikinimų - nesąmonė. Realiai labai gerai įvertintiems darbuotojams alga pakyla apie 100 litų“, - sakė V. Kuznecovas, kuris su priedu neatskaičius mokesčių gauna 6,2 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjus, kokiais rezultatais gali pasigirti Klaipėdos miesto savivaldybės administracija paaiškėjo, kad labai gerai įvertinti buvo 55 valstybės tarnautojai, gerai - 150, patenkinamai - 3, o nepatenkinamai - 1.

Savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Danutė Valuckienė sakė, kad iš 55 labai gerai įvertintų darbuotojų specialiai sudaryta komisija „išbrokavo“ daugiau nei pusę.

„Šiais metais komisija labai kruopščiai vertino, buvo daug emocijų, nepatenkintųjų. Realiai tokių, kuriems apie 100 litų pakiltų alga - vos keli. Kai kuriais atvejais tas įvertinimas negarantuoja didesnės algos, nes gerai dirbančiam žmogui, pavyzdžiui, gali būti pasiūlyta ne laikinai vadovauti skyriui, o nuolat. Taip kylama karjeros laiptais, bet alga lieka tokia pati“, - niuansus aiškino ji.

Vedėja sakė negalinti įvardyti įvertinimus gavusių biurokratų pavardžių.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų