REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per besibaigiančią penkerių metų kadenciją dažniausiai Europos Parlamento aktyvumo statistikoje minima Darbo partijos atstovė Danutė Budreikaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijai priklausanti D.Budreikaitė per kadenciją pateikė 18 siūlymų dėl rezoliucijos, uždavė 40 klausimų, skaitė 2 pranešimus, 10 kartų pareiškė nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 176 kartus.

REKLAMA

Su Socialdemokratų partija į EP išrinktas, Socialistų frakcijai priklausantis Justas Vincas Paleckis per kadenciją pateikė 83 klausimus, 12 pasiūlymų dėl rezoliucijos, dukart pareiškė nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 140 kartų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Laima Andrikienė, EP priklausanti Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) ir Europos demokratų frakcijai, pateikė 62 klausimus, 83 siūlymus dėl rezoliucijos, perskaitė vieną pranešimą, pareiškė vieną nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 120 kartų.

REKLAMA
REKLAMA

Su Liberalų ir centro sąjunga išrinkta Margarita Starkevičiūtė, priklausanti Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijai, per kadenciją pateikė 9 klausimus, 20 pasiūlymų dėl rezoliucijos, skaitė 3 pranešimus, pareiškė 3 nuomones, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 86 kartus.

TS-LKD atstovas Vytautas Landsbergis, EP priklausantis Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) ir Europos demokratų frakcijai, pateikė 16 klausimų, 22 siūlymus dėl rezoliucijos, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 64 kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos atstovė Ona Juknevičienė, Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narė, pateikė 8 klausimus, 14 pasiūlymų dėl rezoliucijos, perskaitė 4 pranešimus, triskart pareiškė nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 57 kartus.

DP atstovas, Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narys Šarūnas Birutis pateikė 3 klausimus, 4 pasiūlymus dėl rezoliucijos, vienąkart išsakė nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 60 kartų.

Su tuometine Liberalų demokratų partija, pakeitusią pavadinimą į „Tvarka ir teisingumas“ į EP išrinktas Arūnas Degutis, Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narys, pateikė 8 klausimus, 4 pasiūlymus dėl rezoliucijos, perskaitė 2 pranešimus, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 21 kartą.

REKLAMA

Socialdemokratas Aloyzas Sakalas, Socialistų frakcijos narys, pateikė 10 klausimų, vieną pasiūlymą dėl rezoliucijos, perskaitė 3 pranešimus, 8 kartus pareiškė nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 24 kartus.

Valstiečių liaudininkų partijos atstovas Gintaras Didžiokas, EP priklausantis Sąjungos už tautų Europą frakcijai, pateikė 3 klausimus, 64 pasiūlymus dėl rezoliucijos, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 8 kartus.

Su LiCS išrinktas, šiuo metu Liberalų sąjūdžiui priklausantis Eugenijus Gentvilas, Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos EP narys, per kadenciją pateikė 5 klausimus, 2 pasiūlymus dėl rezoliucijos, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 14 kartų.

REKLAMA

„Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Eugenijus Maldeikis, Sąjungos už tautų Europą frakcijos narys, pateikė 6 klausimus, 28 pasiūlymus dėl rezoliucijos, perskaitė vieną pranešimą, 2 pareiškęs nuomonę, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 6 kartus.

Darbo partijos atstovė Jolanta Dičkutė, priklausanti Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijai, pateikė 4 klausimus, vieną pasiūlymą dėl rezoliucijos, iš viso per plenarinius posėdžius pasisakė 9 kartus.

Eiliniai rinkimai į naujos kadencijos 736 vietų EP visoje Europoje vyks 2009 metų birželio pradžioje, Lietuvoje - birželio 7 dieną.

Lietuva šiemet rinks nebe 13, o 12 europarlamentarų, perskirsčius vietas EP 2007 metų sausį į ES įstojus Bulgarijai ir Rumunijai. Šioms dviem šalims tapus ES narėmis ir įgijus teisę deleguoti savo atstovus į EP, laikinai turėtų papildomų vietų EP neteko Lietuva ir dar 17 ES narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų