REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos centrai skundžiasi maža apyvarta

„Balsas.lt savaitėje“ teigiama, jog nuo metų pradžios įvesta nauja prekybos alkoholiu tvarka lėmė pirkėjų srautų mažėjimą prekybos vietose vėlyvu paros metu.

REKLAMA
REKLAMA

Iki tol dirbę iki vidurnakčio arba visą parą didieji prekybos centrai priversti trumpinti darbo laiką. Neatmetama, jog tai prisidėjo ir prie „Maximos“ įmonių grupės nesėkmių ekonominiu sunkmečiu.

REKLAMA

Atleidžia ir mažina algas

Iki įsigaliojant alkoholio prekybos apribojimams „Maximos“ parduotuvės dirbavo iki 24 val., o kai kurios ir visą parą. Vėlyvu metu perkamiausios prekės būdavo alkoholiniai gėrimai.

Po naujos tvarkos įsigaliojimo, pranešta, kad visose „Maximos“ grupės įmonėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje mažinami vadovų ir administracijos darbuotojų atlyginimai nuo 15 iki 22 proc., atleidinėjami žemesnės grandies tarnautojai.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni pirmųjų bedarbio kartelį pajuto Vilniaus „Akropolio“ prekybos tinklo parduotuvėje dirbę žmonės. Jų gretos retėti pradėjo maždaug prieš mėnesį.  

Kompanijos atstovai bando tikinti, kad tai nėra masinis etatų mažinimas, o tik bandymas taikytis prie naujų rinkos sąlygų. Tuo tarpu rajonuose planuojama išvis uždaryti kai kurias parduotuves.

Siūlys kitą darbą

Tuo tarpu kitų prekybos centrų atstovai į dabartinę situaciją žiūri optimistiškiau.

Mažmeninės prekybos tinklo „Norfa“ operatorės „Norfos mažmena“ atstovo ryšiams su visuomene Dariaus Ryliškio teigimu, ekonominis sunkmetis palietė visus rinkos dalyvius, tačiau esą jų tinklas neketina atleidinėti darbuotojų ar mažinti algų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik kai kurios „Norfos“ parduotuvės neišvengs uždarymo. Tai palies tik senas ir šiuolaikinių standartų nebeatitinkančias, mažesnių miestų prekyvietes. Kai kurios iš jų uždaromos dėl konkurencijos su kitomis tinklo parduotuvėmis - tarkim, iš kelių viename mieste veikiančių „Norfų“ beliks tik moderniausios.

D.Ryliškio teigimu, daugeliui uždarytų parduotuvių darbuotojų bus pasiūlytas darbas kitose parduotuvėse.

Apyvarta nustojo augti

Prekybos tinklo IKI komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila irgi tikino, kad kompanija neatleidinės darbuotojų, nemažins algų ir neplanuoja uždarinėti tinklui priklausančių parduotuvių. „Pas mus nepriimami tokie drastiški sprendimai. Meluoti būtų kvaila, nėra būtinybės“, - sakė T.Vaišvila.

REKLAMA

Jo teigimu, uždarinėjamos parduotuvės būtų tik tuomet, jei jos būtų nerentabilios ir nuostolingos.

Vis dėlto, jis pripažįsta, kad prekybos tinklai, sumažėjus perkamajai galiai, jau nebegali pasigirti augančiomis apyvartomis, kaip ikikriziniu laikotarpiu. „Apyvarta nesumažėjo, bet ir nebeauga“, - tvirtino IKI komunikacijos direktorius.

Naujų žmonių nebepriimama

Ribojimai prekiauti alkoholiu iki 22 val. palietė ir prekybos tinklą „Rimi“. „Išanalizavę situaciją ir reaguodami į pasikeitusius pirkėjų įpročius, nusprendėme sutrumpinti darbo valandas. Parduotuvių darbo laikas artimiausiu metu dar gali pasikeisti“, – aiškino „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Tony Holmbergas.

„Naujų žmonių nebepriimame, užtenka tiek, kiek turime. Kaita sumažėjusi iki minimumo“, - teigė “Rimi” atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų