REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors jau daugiau nei mėnesį uostamiestyje veikia mokamo automobilių stovėjimo sistema, jos kūrėjai iki šiol neatsigina nepatenkintų esama tvarka interesantų.

REKLAMA
REKLAMA

Šį mėnesį uostamiesčio valdžią pasiekė nebe pirmas Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos (KAVA) raštas.

REKLAMA

„Namų, kuriems išduodami leidimai, sąrašą nustato savivaldybės administracija. Susidarė kebli situacija ir gyventojams, ir verslininkams, kadangi savivaldybė niekur nepaskelbė šios viešos informacijos. Gaišinamas visų laikas. Žmogus sužino, kad leidimas bus neišduotas jau po to, kai būna pateikęs visus privalomus dokumentus ir sumokėjęs visus privalomus mokesčius“, - piktinamasi rašte.

KAVA priminė ir „Vakarų ekspreso“ paviešintą situaciją, kai leidimai yra neišduodami tiems gyventojams, šalia kurių namų yra nemokamos mašinų stovėjimo aikštelės, nors kiemuose jų mašinos netelpa. Verslininkai prašė pateikti namų, kuriems išduodami metiniai leidimai, sąrašą, nurodyti, kiek leidimų skirta kiekvienam namui.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašome nurodyti automobilių stovėjimo vietas gyventojams, deklaravusiems gyvenamąją vietą raudonojoje ir geltonojoje zonose, kurių namai nėra įtraukti į sąrašą leidimams išduoti. Taip pat šių gyventojų automobilių stovėjimui numatytų teritorijų planus ir automobilių išdėstymo schemas“, - vardijo KAVA pirmininkė Nijolė Hansen.

Miesto merui Rimantui Taraškevičiui adresuotame laiške dar kartą apeliuota, kad turėtų būti taikomi mažesni rinkliavos tarifai: senamiestyje už valandą stovėjimo - litas, o ne trys, kaip dabar, centre - litas už dvi valandas, o ne du litai už valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų ekspresui“ paprašius pageidavimus pakomentuoti vieną iš „parkomatų“ sistemos kūrėjų, uostamiesčio vicemerę Juditą Simonavičiūtę, ši daug nežadėjo.

„Tarifai - jau nustatyti ir vargu, ar jie artimiausiu metu bus keičiami. Jau kovą Taryba turėtų tvirtinti pakoreguotą tvarką. Joje numatyta, kad tiems mokamų zonų gyventojams, kurių automobiliai netelpa kiemuose, būtų išduodami leidimai su konkrečiai nurodyta vieta, kur jie gali statyti automobilius. Būtų nurodyta konkreti gatvė prie namo, tačiau atminkime ir tai, kad kiemuose galima statyti nemokamai, miesto apmokestintose zonose yra ir nemokamų mašinų stovėjimo aikštelių“, - sakė ji.

REKLAMA

Kalbėdama apie bendrą, detalų sąrašą, į kurį pažvelgę žmonės galėtų sužinoti, ar jiems priklauso metiniai leidimai, J. Simonavičiūtė komentavo aptakiai.

„Nesant bendros bazės neįmanoma nustatyti ir poreikio. Kiek yra stovėjimo vietų mes žinome, tačiau kiek konkrečiai tam tikrame name gali būti išduodama leidimų - ne. Tik kitais metais mes žinosime bendrą vaizdą. Dabar - pradžia, duomenys renkami, kuriama jų bazė“, - teigė vicemerė.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų