REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias dienas viešai savo apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose prezidento rinkimuose pranešusi uostamiesčio teisininkė Vilma Juostė pasijuto taip, lyg jau būtų juos laimėjusi. Kaip įtariama, neblaivi visureigį vairavusi ir du nepilnamečius vaikus vežusi moteris bėgo nuo policijos ir vėliau pasipriešino sulaikoma.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio naktį, apie 2 val., iš Kretingos grįžtantis Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro ekipažas ties uostamiesčio ligonine pastebėjo įtartinai važiuojantį „Mitsubishi Pajero“ ir nutarė jį sustabdyti patikrinti. Tačiau visureigio vairuotojas nepakluso ir tik padidino greitį. Apsigalvoti jo neįtikino ir įjungti pareigūnų tarmybinio automobilio švyturėliai bei raginimai per garsiakalbį.

REKLAMA

„Mitsubishi Pajero“ važiavo labai pavojingai, vinguriavo po gatvę, kelis kartus atsidūrė priešpriešinio eismo juostoje. Liudytojų teigimu, viename posūkyje du jo ratai net buvo pakilę į orą. Persekiojimas truko iki miesto centro. Čia vos netaranuotas į pagalbą kolegoms atskubėjusių policininkų automobilis, kuriuo bandyta blokuoti kelią. Supratus, kad visureigio vairuotojas net neketina sustoti, vos spėta jį patraukti ir taip išvengti baisios avarijos.

REKLAMA
REKLAMA

Bokštų gatvėje bėglys nuotolinio valdymo pultu atidarė savo namo kiemo automatinius vartus. Tačiau kol jis aplinkinėmis gatvelėmis apsuko ratą, vartai nespėjo pakilti ir visureigiui teko prie jų sustoti.

Pribėgę prie automobilio pareigūnai nustebo pamatę prie jos vairo sėdinčią moterį, kurios veidas buvo nuklijuotas raudonomis širdutėmis. Ant galinės sėdynės sėdėjo labai išsigandusios dvi mažametės mergaitės.  Anot vairuotojos, pažįstamo dukros.

„Mitsubishi Pajero“ vairavo Klaipėdos 13-ajame notarų biure dirbanti V.Juostė. Ši teisininkė garsi ne tik tuo, kad globoja benamius ir propaguoja „praninę“ mitybą - stengiasi valgyti kuo mažiau ir gyvybei palaikyti būtinos energijos semiasi iš saulės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį ketvirtadienį V.Juostė viešai pranešė, kad dalyvaus gegužės mėnesį vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose. Neva tai ne spontaniškas, o gerai apgalvotas sprendimas.

V.Juostė ne tik atsisakė pūsti į alkoholio tikrintuvą, tai automatiškai prilyginama sunkiam girtumo laipsniui, bet ir priešinosi policininkams, kuriems negailėjo necenzūrinių žodžių ir grasinimų. Moterį net teko surakinti antrankiais. Tačiau net ir juos nuėmus ji puolė į savo visureigį ir bandė įjungti variklį.

Teisininkei surašytas protokolas, kokia bus skirta bausmė, spręs teismas. Jei gresia tūkstantinės baudos, taip pat gali būti atimta teisė kurį laiką vairuoti, konfiskuotas automobilis.

REKLAMA

Vakar V.Juostė „Respublikai“ telefonu patvirtino faktą, kad šeštadienio naktį buvo susidūrusi su policininkais, tačiau daugiau nieko nekomentavo.

„Aš sergu, be to, išvažiuoju į Vilnių. Kalbėsiu, kai grįšiu“, - pažadėjo V.Juostė ir padėjo telefono ragelį.

Neoficialiais duomenimis, klaipėdietė svarsto galimybė pati kreiptis į teismą dėl mažamečių asmenų akivaizdoje prieš ją neva pareigūnų panaudoto smurto.

Darius Čiužauskas

("Vakarų ekspreso" nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų