REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Kauno sporto halėje vyko Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) "Žvaigždžių diena".

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinėje renginio dvikovoje iš visų šalies aukštųjų mokyklų studentų sudaryta "Lietuvos" komanda rezultatu 105:98 (39:22, 33:30, 14:17, 19:29) nugalėjo Kauno aukštųjų mokyklų rinktinę ir atsirevanšavo už nesėkmę praėjusiais metais 103:116.

REKLAMA

Naudingiausiu rungtynių žaidėju sirgaliai išrinko rezultatyviausią "Kauno" komandos krepšininką 23 taškus pelniusi Vytenį Jasikevičių, už kurį balsavo beveik 300 sirgalių.

21 tašką "Kauno" ekipai pelnė Paulius Abramavičius (11 atkovotų kamuolių), 19 - Artūras Milaknis.

"Lietuvos" rinktinėje išsiskyrė Arnas Labuckas ir Vytautas Šarakauskas, įmetę po 20 taškų, 13 taškų pelnęs Marius Kasiulevičius, 10 - Gintaras Leonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Analogiškame merginų mače pergalę taip pat šventė "Lietuvos" studentės, nugalėjusios kaunietes rezultatu 59:50 (12:12, 18:15, 13:9, 16:14).

Naudingiausia rungtynių žaidėja išrinkta "Lietuvos" rinktinės lyderė Lina Aglinskaitė iš Šiaulių universiteto, pelniusi 18 taškų. Jai neblogai talkino 12 taškų įmetusi Laima Rickevičiūtė iš Vilniaus universiteto.

Naudingiausia "Kauno" komandos žaidėja pripažinta KTU auklėtinė Milda Sauliūtė, pelniusi 6 taškus, tačiau rezultatyviau už ją pralaimėjusiųjų ekipoje žaidė Ingrida Grebliauskaitė iš LKKA ir Eglė Bacevičiūtė iš VDU, įmetusios atitinkamai 8 ir 7 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Oro karaliaus" titulo nepavyko apginti svečių teisėmis tik finale dalyvavusiam Mantui Kalniečiui, kurį įveikė Kauno kolegijos auklėtinis Paulius Parachomikas.

LSKL tolimųjų metimų konkursą laimėjo Šiaulių universiteto (ŠU) studentė Lina Aglinskaitė ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkas Povilas Šakinis.

L. Anglickaitė finale įmetė 11 taškų ir aplenkė Vilniaus Pedagoginio universiteto studentę Ievą Turevičiūtę, o P. Šakinis finale 12:11 įveikė Sigitą Adamkevičių iš Kauno kolegijos.

Geriausiai šio sezono "Žvaigždžių dienos" estafetėse sekėsi kauniečiams, kurie iškovojo daugiausiai trofėjų.

REKLAMA

Komandinį metimų į krepšį konkursą laimėjo ŠU duetas Ugnė Motuzaitė ir Donatas Orelik, kuris per vieną minutę pelnė 14 taškų.

Komandinės estafetės konkurse pirmąsias vietas iškovojo VDU ir KU atstovai.

Merginų dvikovoje po pirmojo turo dviem komandos prireikė 32 sekundžių, kad prie vieno, o po to kito krepšio viena studentė įmestų iš po krepšio, antra - pataikytų baudos metimą, o trečia - įmestų iš toli.

Finale, kai reikėjo mesti tik į vieną krepšį, laimė nusišypsojo VDU studentėms Laurai Celešiūtei, Ugnei Čekavičiūtei ir Eglei Žibinskaitei, kurios pataikė metimus per 19 sekundžių.

Vaikinų estafetėje pirmi buvo klaipėdiečiai - Žilvinas Jašinskas, Julius Žurna ir Evaldas Jurkus - įdėjo kamuolį iš viršaus, pataikė baudos metimą ir tritaškį prie vieno, o po to kito krepšio per 30 sekundžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų