REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje – jubiliejinis festivalis

Į Panevėžį jau dešimtąjį kartą atkeliaus Didysis Atgimimo, Vilties, Jaunystės, Meilės ir Muzikos festivalis „Laisvės pavasaris“.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai festivalio atidarymas miesto Muzikiniame teatre vyksta Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, baigiasi šventiniu Kovo 11-osios koncertu, skirtu Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui paminėti. Renginį organizuoja VšĮ „Camerata“ kartu su partneriu Panevėžio muzikiniu teatru.

REKLAMA

Pasak projekto vadovės Ritos Storastienės, kasmet į pilietišką muzikos festivalį pakviečiami vis kiti kolektyvai bei atlikėjai, o renginyje skamba labai įvairi muzika. Šiųmečiame festivalyje bus galima pasiklausyti ne tik klasikinės nuo renesanso iki šių dienų, bet ir liaudiškos muzikos, Panevėžio muzikinio teatro orkestro ir solistų, dainuojamosios poezijos.

„Laisvės pavasaryje-2009“ , kurio atidarymas vyks vasario 16 d. 16 val., gros miesto Muzikinio teatro orkestras, dainuos solistė Vida Taurinskaitė-Rukšienė (sopranas), Algirdas Bagdonavičius (tenoras), televizijos projekto „Triumfo arka“ dalyvis Ramūnas Urbietis (baritonas).

REKLAMA
REKLAMA

Liaudiškų kapelijų vakare vasario 19 d. dalyvaus Aukso Paukštės laureatai – Miežiškių kultūros centro kolektyvai „Ringis“ ir „Ratasai“. Kovo 1-ąją numatytas klasikinės muzikos vakaras su vokaliniu kvartetu „Camerata“ ir gitaros virtuozu Juozu Balčiūnu, kovo 8-ąją – kompozitoriaus Antano Bujavičiaus autorinis vakaras „Su Meile...“

Festivalio uždaryme kovo 11-ąją muzikuos trijų kartų dainuojamosios poezijos atlikėjai: garsus bardas Alfredas Kukaitis, dainų autorė ir atlikėja Ilona Papečkytė, aktorius ir dainius Gediminas Storpirštis.  

Festivalį remia Panevėžio miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų