REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atstatydinta Vilniaus valdžia apskundė teismui sostinės savivaldybės tarybos sprendimą atleisti merą ir vicemerą iš užimamų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį pranešė gavęs buvusių mero „tvarkiečio“ Juozo Imbraso ir vicemero - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovo Artūro Liudkovskio skundą. Buvę sostinės vadovai prašo panaikinti trečiadienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio sprendimus ir pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones.

REKLAMA

J.Imbrasas ir A.Liudkovskis prašo teismo panaikinti savivaldybės tarybos sprendimus atleisti juos iš mero bei mero pavaduotojo pareigų, išrinkti meru tarybos narį Vilių Navicką, o mero pavaduotojais skirti Romą Adomavičių, Gintautą Babravičių bei Stanislovą Šriūbėną.

Buvęs meras ir vicemeras tikina, jog grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir jo metu priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA

J.Imbrasas ir A.Liudkovski taip pat prašo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo. Anot jų, to nepadarius, teismo sprendimu padėties ištaisyti nebebus galima, savivaldybės biudžetui bus padaryta didelė žala, kurios išieškojimas iš ją padariusių asmenų būtų problematiškas.

Pareiškėjų teigimu, nebūtų įmanoma panaikinti ir visų neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų ir veiksmų pasekmių.

VAAT nutartį dėl šio skundo ketina priimti per savaitę laiko.

J.Imbrasas buvo perkėlęs Savivaldybės tarybos posėdį iš numatytos vasario 11 į 20 dieną, tačiau trečiadienį susirinkę tarybos nariai pareiškė jam nepasitikėjimą ir išrinko naują merą - verslininką konservatorių V.Navicką. Taip pat buvo atstatydintas vicemeras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas A.Liudkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį naujasis meras pradėjo darbą. J.Imbrasas ketvirtadienio rytą BNS tvirtino, kad jis taip pat dirba kaip Vilniaus meras ir tikino nepripažįstantis trečiadienį vykusių mero rinkimų ir jų rezultatų.

J.Imbrasas savo kabinetą naujai išrinktam sostinės vadovui žadėjo užleisti penktadienį.

V.Navicko kandidatūrą iškėlė nauja penkių frakcijų koalicija, susidedanti iš TS-LKD, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Nepriklausomos bei Socialdemokratų frakcijų.

Ši nauja koalicija turi 31 mandatą savivaldybės taryboje iš 51.

Trečiadienį vicemerais išrinkti liberalcentristai G.Babravičius ir Stanislovas Šriūbėnas bei socialdemokratas Romas Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų