REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovas spaudai penktadienį niekaip nekomentavo žiniasklaidos pranešimų, esą departamento direktorius Povilas Malakauskas yra pareiškęs šalies prezidentui norą atsistatydinti iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Operatyvinės veiklos komisijos pirmininko pavaduotoja Dalia Kuodytė taip pat sakė nieko nežinanti apie tokį VSD vadovo prašymą. Jokios informacijos apie tai neturi ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai.

REKLAMA

VSD jau kelinti metai neišsikapsto iš skandalų. Prieš kiek daugiau nei dvejus metus Baltarusijoje paslaptingai žuvus pulkininkui Vytautui Pociūnui ir Seimui atlikus parlamentinį VSD veiklos tyrimą, paaiškėjo skandalingi faktai. Tyrimo medžiagoje apstu liudijimų, kad departamento vadovybė veikė išvien su įtakingomis verslo grupuotėmis, tarnaudama jų interesams. Anot liudijimų, buvo sąmoningai trukdomi korupcijos energetikos ir transporto sektoriuje tyrimai, kišamasi į privatizacijos procesus, vykdoma „kabinetinė“  liustracija. Dėl nekompetentingo vadovavimo sužlugdytas ištisų VSD padalinių darbas. Departamentas ligi šio slepia nuo visuomenės ir net Seimo narių korupciją galbūt atskleidžiančias pažymas.

REKLAMA
REKLAMA

P. Malakauskas pakeitė VSD vadovo poste su šiais įvykiais siejamą Arvydą Pocių, tačiau pavaduotojais pasiliko parlamentinio tyrimo skandalingai išgarsintus asmenis – Dainių Dabašinską ir Darių Jurgelevičių.

Neseniai kilo nauji skandalai, kai paaiškėjo, jog VSD seka „netinkamais“ atrinktus žurnalistus ir siekia vykdyti masinį telefoninių pokalbių pasiklausymą.

Sausio mėnesį VSD pramiegojo bręstančias riaušes ir, bent dalies Vyriausybės narių teigimu, nepateikė reikalingos informacijos, net jei ją ir turėjo surinkęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar žiniasklaida pateikė naujų įrodymų, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai, laiminami aukščiausios savo vadovybės, dirba jau ne valstybės, o privačių bendrovių interesams.  Šį kartą paaiškėjo, kad VSD ilgą laiką tarnavo „flyLAL Airlines“ savininkų interesams.

Prezidentūra pranešimų apie P. Malakausko tariamą norą atsistatydinti nekomentuoja. Neatmetama galimybė, kad planuojama tiesiog viešųjų ryšių akcija – prezidentas Valdas Adamkus, kuris P. Malakauską į pareigas skyrė po devynis mėnesius trukusių paieškų, gali pareikšti visišką paramą ir solidarumą daugelį politikų vis labiau iš kantrybės vedančiam vadovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų