REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kad saugumo vadovas Povilas Malakauskas dėl politinio spaudimo laukia prezidento leidimo išeiti iš darbo.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ryto“ žiniomis, Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius nusprendė atsistatydinti ir apie savo sprendimą pranešė prezidentui Valdui Adamkui. Šalies vadovas kol kas nepatenkina P.Malakausko prašymo ir mėgina jį perkalbėti.

REKLAMA

Pagrindinė P.Malakausko sprendimo trauktis priežastis - politinė padėtis. Esą po Seimo rinkimų susiklosčiusi naujoji valdančioji dauguma jo nepalaiko, be to, jį asmeniškai spaudžia kai kurie konservatorių lyderiai.

Šalies vadovui P.Malakauskas esą nurodė, kad šį savo sprendimą priėmė ir dėl šeimos ramybės, norėdamas ją apsaugoti nuo nepagrįstų puldinėjimų.

Ketvirtadienį P.Malakauskas neatsakė, ar oficialiai informavo prezidentą apie savo atsistatydinimą, tačiau to nepaneigė.

REKLAMA
REKLAMA

„Nieko negaliu komentuoti. Nenoriu ir negaliu komentuoti savo santykių su prezidentu. O tai, kas ką kalba ar reiškia kokias nors nuomones apie mano santykius su prezidentu, - ne mano kompetencija. Visa tai - tik prielaidos, kurių komentuoti negaliu“, - kalbėjo VSD vadovas.

„Man klausimus, į kuriuos aš turiu atsakinėti, gali pateikti institucijos, kurioms turiu atsiskaityti, - Seimas ir prezidentas.

Jeigu jos manęs ko nors klausia, aš ir atsakau. O visa, kas yra viešojoje erdvėje, žiniasklaidoje, - tik interpretacijos, kurių tiesiog negaliu komentuoti“, - tvirtino P.Malakauskas.

Konservatorių vadovybė vėl mėgina įgyvendinti savo idėją, kad VSD atsiskaitinėtų Vyriausybei, o ne Prezidentūrai ir Seimui. Šią idėją stipriai palaiko krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė. Neatmetama, kad konfliktai su šia politike ir buvo paskutinis lašas, perpildęs P.Malakausko kantrybės taurę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų