REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokią išvadą galima padaryti po pokalbio su buvusiuoju, atstatydintu miesto meru, partijai „Tvarka ir teisingumas“ atstovaujančiu Juozu Imbrasu ir naujai išrinktu konservatoriumi Viliumi Navicku. Pirmasis džiaugiasi, kad galės laisviau reikštis opozicijoje, o antrasis netrykšta džiaugsmu pamatęs, kiek laukia darbų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilius Navickas


Vilniaus miesto meras

- Sakykite, ar tikrai teisėtai buvote išrinktas meru, klausia „Respublika“?

- Teisėtas. Teisininkai aiškiai pasakė, gavome komentarus, kad posėdis buvo sušauktas teisėtai. J. Imbraso posėdžio datos ir laiko pakeitimas yra akibrokštas. Jeigu jam kažkas neaišku, tegul aiškinasi teisme. Tai, kad šiandien nepatekau į mero kabinetą, galiu vertinti tik kaip vaikų žaidimą.

REKLAMA

- Kitas meras J. Imbrasas tvirtina, kad buvote įbauginęs dalį tarybos narių.

- Tai pasakos. Pirmą kartą dalyvavau mero rinkimuose, bet kiti tarybos nariai, kuriems tai buvo ne pirmas kartas, pastebėjo, kad viskas vyko labai sklandžiai ir tvarkingai. Net nežinojau, kas kokį biuletenį ima. J. Imbraso rinkimai buvo visiškai kitokie. Tušinukai, žymės, rutuliukai, kvadratukai - visi biuleteniai sužymėti, kad visi žinotų, kas už ką balsavo. O mes tiesiog atėjome ir balsavome - žmonės tiesiog išreiškė savo valią.

REKLAMA
REKLAMA

- O ar buvo daugiau kandidatų į mero postą?

- Balsuojant buvau vienintelis. Naujoji dauguma mane pamatė, pamatė manodarbus ir pasirodžiau tinkamas žmogus. Dabar matau, kad situacija yrasudėtinga: reikės nusiimti švarkus, nusimauti kelnes, imti šakes ir kuopti mėšlą. Jo čia nemažai.

- Kaip nemažai?

- Pavyzdžiui, keliolika tūkstančių neatsakytų klausimų Vilniaus žmonėms.

Kai kurie jų atsakymo laukia jau trejus metus. Pusantro mėnesio meras nebuvo žmonių priėmime, nors turėjo būti kas dvi savaites. Matau, kad valdymas ir valdyba yra niekinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Imbrasas nieko ir nenuveikė. Jis visą laiką tik šneka, bando perrėkti ir komentuoja. Gal jis ir geras žmogus, bet reikia mokėti išklausyti ir kitą.

- J. Imbrasas neneigė, kad ir jūs geras žmogus, tik glėbesčiuojatės su tam tikromis verslo grupuotėmis.

- Ką pasakyti žmogui, kuris piktybiškai meluoja? Nesuvokiu, kodėl jis tai daro. Jis pasakė, kad mes vaikščiojome savivaldybės fojė ir glėbesčiavomės? Ar dar kas nors galėtų pasakyti, kad taip buvo? Ar kas nors mane matė - jūs ar kiti žurnalistai? Paistalai.

- Esate UAB „Euro-Construct“, kuri užsiima statybomis, akcininkas ir direktorius.

- Buvau. Visko, kas susiję su šia įmone, atsisakiau.

- Pernai sausį buvo pradėtas tyrimas dėl jūsų galimo viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto, susijusio su detaliojo plano tvirtinimu Žvėryno mikrorajone.

REKLAMA

- Buvo. Daugelis bando tai paversti skandalu, bet Vyriausioji tarnybinė etikos komisija padarė išvadą, kad interesų nesupainiojau. Tai buvo visiškai nepagrįsti kaltinimai.

- Sakote, esate nekaltas. Tada gal galėtumėte prieš pradėdamas darbus pats išpažinti savo nuodėmes vilniečiams?


- Ką esu vilniečiams blogo padaręs? Pats esu vilnietis beveik 50 metų. Gyvenau ir mokiausi Žvėryne. Žvėryniečiai mane pažįsta iš veido - sveikinasi. Net neturiu ką pasakyti, gal vaikystėje smėlio dėžėje esame vienas kitą smėliu apmėtę, bet tikrai daugiau nieko blogo.

REKLAMA



Juozas Imbrasas

Miesto meras

- Tai kas dabar yra tikrasis Vilniaus meras - jūs ar jūsų kolega Vilius Navickas?

- Jeigu teismas įrodys, kad neteisėtai viskas buvo, tada aš. Jei teisėtai, kėdės nesilaikysiu. Ko gero, atiduosiu jam miesto raktus, kad miestiečiai nejaustų diskomforto.

- Tad manote, kad jūsų nušalinimas teisėtas?

- Jau pasirašiau teismui dokumentą su prašymu vertinti, ar procedūra buvo teisinga. Valdžia visada turi būti solidi, visi darbai daromi solidžiai, o jie pažeisdami tarybos darbo reglamentą susirinko kažkur ir išrinko kažką. Tegul neaiškina dėl nelegalaus posėdžio perkėlimo ir parodo, kur tas nelegalumas. Perkėlimo tvarka nėra reglamentuota. Čia jau jų interpretacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kitas meras skundėsi, kad palikote daug nebaigtų darbų... Sakė, su miestiečiais nebendraujate, į jų laiškus neatsakote...

- Juodas blefas. Ir su miestiečiais neseniai buvau susitikęs. Prieš dvi savaites buvo priėmimas. Neturi daugiau kuo teisinti nuvertimo, tai ir meluoja. Kitaip paaiškinti negaliu.

- Ką pats manote apie kitą merą ir jo daromus darbus?

- Turėjo jis juodų dėmių gyvenime - buvo pradėjęs vieną objektą be leidimo statyti, bet vėliau atsiprašė. Iš ankstesnių laikų man žmonės skambinėjo, apie jį pasakojo - kiek žinau, kažkokius automobilius pardavinėjo.

REKLAMA

Jis yra verslininkas, įsivaizduoja, kad supranta, kur lenda. Bet norint valdyti ūkį reikia ilgiau pabūti tarybos nariu. Nelengva jam bus, nebent gabus ir komanda gera. Pirmiausia matau, kad į valdžią atėjo naujas darinys, kurį pavadinčiau 2K+R. Tai Kirkilas, Kubilius, plius „Rubicon“.

Pastaruoju metu buvo itin didelis „Rubicon“ spaudimas: pasirašykite, vyrai tą, dabar aną. Vyko rankų sukinėjimas ir spaudimas. Dabar pažiūrėsime, kaip nauja valdžia atsilaikys. Džiaugiuosi, kad būdamas opozicijoje turėsiu laisvas rankas. „Rubicon“ atvirai teigia, kad nori užimti visas administruojančias įmones. Prie Artūro Zuoko jau pusė buvo privatizuota. Jei šis procesas nebus stabdomas, valdžia Vilniuje taps nereikalinga. „Rubicon“ viską diktuos.

REKLAMA

- Šitaip gražiai kalbėdamas gal galėtumėte ir savo nuodėmes vilniečiams išpažinti - gal kur paslydote, gal ką ne taip darėte...

- Blogai? Galiu pasakyti tik tai, ko man nepavyko padaryti. Ne dėl to, kad nenorėjau, - man trukdė. Šiukšlių sistemą keisti trukdė Jūratė Žeimienė su savo komunaliniais ūkiais. Trukdė Nepriklausoma frakcija, „Rubicon“ diktuojama, kiti iš nesusipratimo trukdė. Šią sistemą buvo būtina keisti.

- Ką veiksite, jei kėdę vis dėlto teks užleisti?

- Būsiu opozicijoje, turėsiu laiko pažvejoti. Turiu daug informacijos ir labai gera bus būti opozicijoje. Kiekvienas krustelėjimas ne į tą pusę bus aiškiai parodomas. Kritikuosime pagal reikalą. Niekada nemėgstu meluoti kaip jie. Turiu 12 metų patyrimą, žinau kiekvieną kampelį.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų