REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV viešinti krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė šiandien dalyvavo apvaliojo stalo diskusijoje JAV Atlanto Taryboje – prestižiniame nevyriausybiniame JAV politikos ekspertų forume.

REKLAMA
REKLAMA

Čia krašto apsaugos ministrė perskaitė paranešimą. Po ministrės pranešimo buvo aptarta strateginio transatlantinio ryšio svarba Europos ir Lietuvos saugumui, būsima NATO strateginės koncepcijos peržiūra. Taip pat buvo kalbėta apie regioninės oro erdvės patruliavimo misijos reikšmę ir  perspektyvas, diskutuota dėl kitų regioninių iniciatyvų svarbos.

REKLAMA

Kalbėdami apie NATO tarptautines misijas diskusijos dalyviai daug dėmesio skyrė Aljanso vykdomoms operacijoms Afganistane bei kituose pasaulio regionuose. Ministrė R. Juknevičienė kalbėjo apie Lietuvos indėlį į NATO operacijas, pristatė naujosios Lietuvos Vyriausybės gynybos politikos prioritetus.

Kaip rašoma pranešime spaudai, vėliau krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė susitiko su JAV valstybės sekretorės Hilari Klinton (Hillary Clinton) pavaduotoju Džeimsu Steinbergu (James Steinberg). JAV pareigūnas padėkojo Lietuvai už šalies indėlį į NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (NATO International Security Assistance Force) operacijas Afganistane ir Lietuvos vadovybės politinį sprendimą priimti porą sulaikytųjų iš Gvantanamo kalėjimo po to, kai ši įkalinimo vieta bus uždaryta.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė dar susitiks su JAV Gynybos sekretoriumi Robertu Geitsu (Robert Gates) ir JAV Kongreso nariais: NATO Parlamentinės  Asamblėjos pirmininku demokratu Džonu Taneriu (John Tanner) ir lietuvių kilmės respublikonu Džonu Šimkumi (John Shimkus). Vakare  krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė dalyvaus susitikime su Vašingtono lietuvių bendruomene ir jos veikėjais.

Į Lietuvą R. Juknevičienės vadovaujama Krašto apsaugos ministerijos delegacija grįš šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų