REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turtingiausias pasaulio klubas – Madrido „Realas“

Ketvirtus metus iš eilės turtingiausiu pasaulio futbolo klubu pripažintas Ispanijos sostinės Madrido klubas „Real“. Iš viso į dešimtuką turtingiausių klubų pateko 2 Ispanijos, 4 Anglijos, 3 Italijos ir vienas Vokietijos klubas. Ataskaitą apie futbolo klubų susikrautus turtus, kaip ir kasmet, pateikė kompanija „Deloitte“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją vietą užėmusio Madrido klubo pajamos 2007-2008 metų sezone siekė 289,6 mln. svarų. Antrąją vietą užėmė praėjusių metų čempionų lygos laimėtojas „Manchester United“, kuris uždirbo 257,1 mln. svarų. Skelbiama, kad „Raudonieji velniai“ būtų užėmę pirmąją vietą sąraše, jei Didžiosios Britanijos svaras būtų išlaikęs bent 2007 metų birželį turėtą kursą. Sero Alexo Fergusono vadovaujamos ekipos pajamos per praėjusį sezoną išaugo net 21 proc., tuo tarpu „Real“ klubo įplaukos padidėjo tik 4 proc.

REKLAMA

Trečiąją vietą turtingiausių klubų sąraše užėmė Ispanijos čempionate šiuo metu dominuojanti „Barcelona“, kuri per praėjusį sezoną savo kišenę papildė 244,4 mln. svarų. Ketvirtas liko vienintelis Vokietijos atstovas dešimtuke Miuncheno „Bayern“ klubas, kuris uždirbo 212,9 mln. svarų. Po jo rikiuojasi anglų Londono „Arsenal“ ir „Liverpool“ vienuolikės, uždirbusios atitinkamai 203,9 mln. ir 167 mln. svarų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš karto už anglų dueto aštuntoje, devintoje ir dešimtoje vietose rikiuojasi italų trio - „AC Milan“ (165,8 mln. svarų), „Roma“ (138,9 mln. svarų) ir Milano „Inter“ (136,9 mln. svarų).

Pirmą kartą į sąrašo, kuris yra sudarinėjamas nuo 1996-1997 metų sezono, dvidešimtuką pateko Turkijos klubas Stambulo „Fenerbachce“. Dvidešimtuke visas vietas išsidalijo tik Europos klubai. Skelbiama, kad 20 turtingiausių planetos vienuolikių pajamos per praėjusį sezoną išaugo 6 proc. ir siekia 3,9 mlrd. eurų.

Šiemet iš turtingiausiųjų dvidešimtuko iškrito tokie klubai kaip Glazgo „Celtic“ (Škotija), „Valencia“ (Ispanija) ir Brėmeno „Werder“ (Vokietija). Tuo tarpu į turtingiausiųjų gretas grįžo „Stuttgart“ (Vokietija) ir „Manchester City“ (Anglija).

Tiesa, analitikai teigia, kad iš šiemetinės ataskaitos dar negalima nieko pasakyti apie globalinės ekonominės ir finansinės krizės pasekmes futbolui. Jos esą paaiškės, kai bus rengiama 2009-2010 metų sezono pajamų apžvalga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų