REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ARTscape klubas startuoja su grupės „Sawadu“ koncertu

Sėkmingai startavusio projekto ARTscape organizatoriai – galerija „Vartai“, „Kino pavasaris“ bei „Vilnius jazz“, - siekia išjudinti apsnūdusį Vilniaus kultūrinį gyvenimą ir atidaro ARTscape klubą – specialių, iš anksto programoje nenumatytų renginių ciklą, kai kiekvieną mėnesį neabejingi kultūrai vilniečiai ir miesto svečiai turės dar vieną puikią galimybę susiburti ir mėgautis puikiais vaizdais, gyva muzika, įdomiais pokalbiais.

REKLAMA
REKLAMA

ARTscape klubo idėja – kas mėnesį dovanoti vis naują ir netikėtą renginį – džiazo koncertą, filmų peržiūrą ar susitikimą su įdomiais žmonėmis bei galimybę bendrauti neformalioje aplinkoje. O šaltą Suomijos kultūrai skirtą mėnesį projekto rengėjai kviečia sušilti su afrikietiškais ritmais pirmąjame klubo renginyje – afro-beat-jazz grupės iš Prancūzijos „Sawadu“ koncerte vasario 17 dieną.

REKLAMA

„Panašių renginių, ypač sunkmečio metu, labai trūksta Vilniaus kultūriniame gyvenime, kuriame dažniausiai  išlieka griežta riba tarp profesionalaus meno ir pramoginio pobūdžio renginių. ARTscape klubas, kaip ir pati projekto idėja, siekia vienyti menus, o šiuo atveju, - pramoginę ir aukštąją kultūrą. Norime įrodyti, jog net ir tokiu sudėtingu kultūrai  metu gali ir privalo vykti aukšto meninio lygio renginiai, prieinami kiekvienam ir primenantys, jog Vilnius – vis dar šių metų Europos kultūros sostinė.“ – teigia Antanas Gustys, vienas iš ARTscape organizatorių, „Vilnius Jazz“ direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

ARTscape klubo atidarymas vyks vasario 17 dieną Vilniaus Mokytojų namų Didžiojoje salėje 18 val., kur nuo 19 val. lankytojus kvies Paryžiaus afro-beat-jazz grupė „Sawadu“. Ši dviejų afrikiečių bei prancūzo trio išsiskiria originaliu afrikos folkloro bei šiuolaikinio džiazo derinimu, hipnotizuojančiais ritmais bei išradingomis muzikinėmis kombinacijomis. Gitaristas bei kompozitorius Herve Samb, gimęs Senegale, savo afrikietišką kilmę jungia su amerikiečių juodąja muzika bei asmenine muzikine fantazija. Būgininko Brice Wassy iš Kamerūno grojime pinasi bikoutsi, afro-beat ir kiti ritmai, užburiantys afrikietišku gyvybingumu. Bosistas Hubert Dupont koncertavo su tokiomis džiazo žvaigždėmis kaip Magic Malik, Steve Lacy, Stefano de Battista ir daugeliu kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koncerto bilieto kaina – 20 lt.

Projektas ARTscape yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis. Daugiau informacijos apie programą – www.vilnius2009.lt

Apie ARTscape:

ARTscape - tai ilgalaikis tarpdisciplininis projektas pristatantis dvylikos buvusių ir būsimų Europos kultūros sostinių savičiausius šiuolaikinio vaizduojamojo meno, kino ir džiazo atstovus bei jų kūrinius.

Galerijos „Vartai”, „Kino Pavasario” bei „Vilnius Jazz” parengta intensyvi iki 2010 metų truksianti programa supažindins lietuvių publiką su įdomiausiais šiuolaikinio vaizduojamojo meno, kino ir džiazo atstovais bei jų kūriniais.

Trilypė, tačiau vieninga projekto programa nuosekliai supažindins lietuvių publiką su pristatomų šalių meninės pasaulėžiūros ypatumais. Programoje bus pristatyti Suomijos, Estijos, Austrijos, Nyderlandų, Vokietijos, Jungtinės karalystės, Portugalijos, Ispanijos, Vengrijos, Belgijos, Italijos ir Prancūzijos šiuolaikinio meno, džiazo ir kino atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų