REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Ūkio ministras Dainius Kreivys susitarė su „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) atstovais dėl geresnių kreditavimo galimybių bei didesnių garantijų už apyvartines paskolas smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams (SVV).

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį susitarimą, nuo šiol INVEGA, suteikdama garantijas už SVV atstovų paskolas apyvartinėms lėšoms papildyti, garantuos iki 80 proc. paskolos sumos. Iki šiol INVEGA už tokias paskolas garantuodavo iki 50 proc. paskolos sumos.

REKLAMA

Nuo šiol taip pat bus kompensuojama ir iki 50 proc. apyvartinių paskolų palūkanų. Anksčiau apyvartinių paskolų palūkanos iš viso nebuvo kompensuojamos.

„Šiuo sprendimu siekiame padėti verslui išspręsti vieną opiausių šiandienos problemų – apyvartinių lėšų trūkumą“, -- sako ūkio ministras Dainius Kreivys. Pasak jo, šis uždavinys yra numatytas Ekonomikos skatinimo plano projekte.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas teigiamai vertina tokį ŪM ir INVEGA susitarimą ir mano, jog tai išjudins paskolų rinką: „Padidintos garantijos apyvartinėms paskoloms sumažina ir bankų, ir besiskolinančiųjų riziką, taigi yra geras žingsnis, galintis paskatinti skolinimą“.

Paskolų palūkanos bus kompensuojamos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Vyriausybės įsteigta institucija INVEGA teikia garantijas kredito įstaigoms už SVV subjektų imamas paskolas. Paskolos gavėjas yra labai maža, maža ir vidutinė įmonė, kurioje dirba iki 250 darbuotojų, taip pat fiziniai asmenys, užsiimantys verslu (individualia veikla, turintys verslo liudijimą). Maksimali garantijos suma gali būti 5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų