REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės „Litexpo“ parodų rūmuose ketvirtadienį prasideda dešimtoji Vilniaus knygų mugė, kartu rengiama ir Baltijos knygų mugė.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vyksiančioje mugėje bus galima susipažinti su leidyklų naujienomis, pabendrauti su lietuvių ir užsienio literatūros autoriais.

REKLAMA

Lietuvos vardo tūkstantmečio proga 2009-ųjų Vilniaus knygų mugėje daugiau dėmesio nei anksčiau bus skiriama Lietuvos istoriniams kaimynams - Baltarusijai, Ukrainai, Lenkijai.

Šiemet trys istoriniai Lietuvos kaimynai mugėje turės atskirus stendus ir pristatys savo šalių leidybą, taip pat dalyvaus kultūrinėje programoje, kurioje bus akcentuojama istorinė tematika: Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, jos istorinės šaknys, atspindžiai šiuolaikinėje kultūroje, politikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šios temos bus gvildenamos ir antrus metus mugėje veiksiančiame Diskusijų klube. 2009 metais diskusijose dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos, Estijos istorikai, literatūrologai, kritikai.

Ketvirtadienis skiriamas Baltarusijos renginiams, vakare koncertuos Baltarusijos valstybinės filharmonijos solistai.

Penktadienį bus pristatyti Lenkijos renginiai, šeštadienį vyks Ukrainos kultūriniai renginiai, tarp jų - ir susitikimas su žinomu ukrainiečių rašytoju Andrejumi Kurkovu.

Paskutiniąją kmygų mugės dieną - sekmadienį - bus pirmąkart įteikta rašytojos Jurgos Ivanauskaitės vardo premija „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“. Premija skirta Londone gyvenančiai žurnalistei 34-erių Kristinai Sabaliauskaitei už istorinį romaną „Silva Rerum“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešoji įstaiga „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) rengia „Vilniaus knygų mugės klubą“, kuris visus metus veiks viename iš sostinės barų. Pasak organizatorių, mugės metu vakarais klube lankysis mugės svečiai: Andrei Makine, Sjonas, Aušra Marija Sluckaitė-Jurašienė, Paulina Eglė Pukytė ir kiti.

Mugės programoje dalyvaus ir kitos 2009-ųjų Europos kultūros sostinės - Austrijos miesto Linco - atstovai. Mugėje bus pristatytas Linco ir Vilniaus rengiamas projektas „Vilnius skaito Lincą“, analogiškas renginys apie Vilnių „Lincas skaito Vilnių“ vyks Lince.

REKLAMA

Šiemet pirmą kartą mugės kultūrinėje programoje vyks 37 tarptautiniai renginiai, iš viso per keturias mugės dienas numatyta 200 renginių, veiks meno parodos, vyks susitikimai su užsienio ir lietuvių rašytojais bei poetais.

Kartu su Vilniaus knygų muge rengiama ir Baltijos knygų mugė, kuri nuo 1995 metų vyksta vienoje iš trijų Baltijos šalių sostinių. Vilniuje Baltijos knygų mugė pirmą kartą surengta 1999-aisiais, šiemet Lietuvos sostinėje vyks 4-ąjį kartą.

Pirmoji Vilniaus knygų mugė buvo surengta 2000 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų